reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WAGA naszych Słoneczek

reklama
iwosz pisze:
melduję, że Krzesimir Jan W. w wieku 2 miesięcy i 1 tygodnia waży 5700g
No nie zle,Iwosz,urosl Ci chlop!! A jak tam z krwiaczkiem?Wchlonal sie juz?Bo nasze dwa naczyniaki jeszcze bardziej urosly ale ponoc to normalnie- przed obkurczaniem sie najpierw rosna.

dzis na szczepieniu nie było tak zle jak ostatnio tylko jedno ukucie
przybyło nam 2,5cm w klatce
2cm w główce
i waży już 5750
a na ostatniej wizycie wazyła 4kwietnia 4300
czyli przytyło sie nam 1450
;D

Kinga: ładnie, cieszę się z tego. tylko czasem łapie mnie dół, że tyje tak dobrze po "czipsikach"

a wymiary w klacie 39cm i główki - 40,5cm

kaśka76 pisze:
Kinga: ładnie, cieszę się z tego. tylko czasem łapie mnie dół, że tyje tak dobrze po "czipsikach"

a wymiary w klacie 39cm i główki - 40,5cm

kasieńko! nie dołuj się kochana, bo to nic nie zmieni :0 trzeba się cieszyć z tego co jest. Glowa do góry!!!

My do kontroli wagi za tydzień, ale tak się stresuję, czy zaczął znowu przybierać normalnie, że zważyłam go dzisiaj na domowej wadze. Wyszło mi, że za tydzień przybrał ok. 200g, więc byłoby super. Tylko na ile ta waga jest dokładna to nie wiem :(

Wczoraj ważyliśmy się waga Kamila 2 miesiące 0 dni to 5500g. Wolniej pprzybiera ale może być. Więcej mojego mleka zjada. :)

My byłyśmy wczoraj u lekarza z wynikami badania moczu. Wyszło, że mała ma bakterię coli ( z moczu pobieranego tydzień temu), ale na szczęście badanie robione w tym tygodniu wykazało, że zmniejsza się ilość tej bakteri. Niestety mała nadal mało przybiera, teraz waży 4900g, i w zwiąku z tym dostałyśmy skierowanie na usg nerek, aby sprawdzić, czy nie ma zatrzymania moczu w nerkach. Ja mam nadzieję, że ta waga to od bakteri, i że teraz jak już jest uch mniej, to Kinga zacznie ładniej przybierać.

reklama
Na pewno wszystko sie unormuje. Kamil też miał robione badania moczu. na szczęścoie wyszły ok. do tego miał morfologie pobieraną a wszystko przez to że w ciągu miesiaca przybrał tylko 500g. Lekarze mówią zę pte p\bakterie w moczu to wredota i dziecko nmioe chce przybierać ale ty to wiesz więc głowa do góry na pewno będzie ok.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry