reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WAGA NASZYCH DZIECIĄTEK!!!

reklama
No Sumka - też nie masz letko....ja mam niecałe 7,5 (w poniedziałek ważył 7400 w rajstopach i body) a krzyżyk pobolewa...a zawsze mi się wydawało że jestem silna - treningi i te sprawy....jak widać trzeba czasem zweryfikować wiedzę o sobie ;) chociaż myślę że te bóle to od takiego wyinania się z nim - iwem, ze nie powinnam ale jak trzymam Karolka jedną ręką bo drugą coś robię a on się zaczyna wiercić bo np. ma ochotę poszarpać firankę, to własnie muszę się tak niezdrowo wygiąć żeby mi się nie gibnął...

No właśnie jest co podzwigać ( Sylwia szacuneczek) zwłaszcza że mój Bartek ważył tyle jak miał 8 miesięcy :-) :-) :-) I pomyśleć że są z jednego brzucha:-)
A swoją drogą Kuba od tygodnia jest na spacerach taki maruders, ciągle by tylko chciał na ręce jakby się bał że może coś ważnego przegapić:baffled: a kręgosłup w mamusia już w strzępach. Życie ratuje nam chusta bo w niej się inaczej rozkłada ciężar, no i druga ręka do pchania wózka wolna. A Kuba po paru minutach już w objęciach morfeusza :-) Potrafi nawet w pionie zasnąć:-)

Mój Wojciaszek od urodzenia jest niemały. Długi nie był bo tylko 56 cm, ale za to waga 4240! Smieję się, że się upasł na truskawkach...
A teraz waży pewnie necałe 8 kg. Nie mam dokładnej wagi w domu, ale za 10 dni idziemy za szczepienie, to będę wiedziała dokładnie. A długość pewnie ponad 70 cm, bo z rozmiaru 68 zaczyna wyrastać.

oj Sumka jest co dzwigac, jest!!! i jaki dlugi maluch:)))
Mat zwolnil tempo i wazy 6870 g i mierzy 67 cm..:))
Rosna nasze bobaski

my wczoraj wazylismy naszego skarba i zamiast zwolnic tempo to przyspiesza :) w ciagu 3 tygodni przybrala 600g a w ksiazce podaja ze w normie to tak ok 500 w 5 miesiacu. czyli nasza norme juz wyrobila a gdzie do pelnego miesiaca? ja sie ciesze. wczesniej przybierala po 800g na miesiac a Wasze szkraby dwa razy tyle! i nie chciala jesc za specjalnie. a teraz lekarka mowila ze jak sie wprowadzi nowe rzeczy to waga moze juz isc o wiele wolniej a u nas (odpukac w niemalowane) jest nawet lepiej niz na samym mleku.
wczoraj paulinka wazyla 6630. i jak ja sie juz cieplej ubierze to sie powoli do nosidelka nie miesci... a urodzila sie malutka 3060 i 50 cm.

reklama
Martynka 7500g ma 63 cm co do wzrosto to muszę tylko sama ją zmierzyć bo coś malutka wg waszych dzieciaczków pozdrawiam ps urodziła się to miała 54 cm

Do góry