reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga naszych bobasków ;)

Zosia sie nie poci w ogole!!!! jak ja widzial to powiedzila mi" wydaje mi sie ze ma za duza glowe mierz jej co dziennie glowe!!" pomyslalam sobie co za debil!! poszlam do innego lekarza ta babka do ktorej chodze ptrywatnie i powiedziala ze ona nic zlego nie widzi mierzyla ja i all jets ok powiedziala!!wiec jej ufam! a jak teraz bylo szczepienie to on sie znowu przyczepil!!!

a powiedzcie mi jak to jest ze np ciemieczko szybko zarasta to co to znaczy?? a jak za wolno??

reklama
Dzisiaj sami warzyliśmy Anię i jestem w szoku! W zeszłą niedzielę było 7430g, a dzisiaj 7790g!:szok: Oj to stałe jedzenie i kaszki! A na cycku tak wolno przybierała, że się martwiłam.
Co do Vigantolu, to na szczepieniu we wtorek pytałam czy mam teraz dawać po 2 krople, a ona powiedziała, że nie - dalej 1 kroplę codziennie.
Martwiłam się czy ciemiączko nie jest za duże - okazało się że jest małe - "na jeden palec".
Co do różnicy między obwodem główki a klatki piersiowej Ania na początku miała główkę większą o 2,5cm od kl.piers. Ze szczepienia na szczepienie ta różnica się zmniejsza i teraz już była tylko 0,5 cm większa.
Ja za szczepionki skojarzone 5w1 za każdym razem płaciłam 99zł.

Ignac ma już prawie całkiem zarośnięte, przestraszyłam się ale babka powiedziała że to nic nie szkodzi. Też jestem ciekawa, czy to ciemiączko spełnia jakąkolwiek funkcję po urodzeniu?

Aga

heh a ten lekarz co kaze mi dawac 6 kropli mowil ze za szybko zarasta ciemiaczko
CZY WY COS Z TEGO ROZUMIECI?????
jak szybko zarasta to chyba dobrze co????

Mi się wydaje że ani dobrze ani źle. Teraz to już chyba to ciemiączko nie jest potrzebne. Więc jak zarasta to OK. A jak jeszcze nie zarosło to też dobrze, bo ma jeszcze na to czas.

Hmmm... Chyba jeśli wolno zarasta to powinno się dawać witaminę D ponieważ to znak że kości słabo kostnieją i może jest za mało.... Ale to jest moja prywatna opinia.

Kurde dziewczyny, jutro chyba kupię sobie podręcznik pediatrii kurczę blade i będę wszystko wiedzieć i Wam napiszę.

Agnieszka

reklama
Do góry