reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga naszych bobasków ;)

reklama
Mandarynka - 500 na miesiac to tez ładnie. Przecież nie musisz mieć od razu grubasa w domu nie? HEHE. Jestem zszokowana wagą Olusia - szok. A jak się nosi takie dzieci???Na pewno świetnie hihi

Weronika też nie przybiera tak jak tam napisano, wychodzi że ok. 600g na miesiąc... no i nie urosła aż tyle - bo tylko 10 cm od urodzenia, a z tego wynika że powinna 16 :confused:

To Judi dzis wkoncu po pozadnym wazeniu i jednak calkiem ladnie wazy! 7100 !!!! :) wzrost 66 miedzy 67 nie wiem czemu raz tak raz tak moze sie poprostu troszke bardziejw yciagla:) ale ciuszki nadal nosi nawet na 0-3 miesiecy:)

Kasiuńka, Głuszek dzięki za słowa otuchy. Faktycznie rozwija się prawidłowo, jest radosna i silna. Tylko dziwne, że jak się urodziła to była jedną z większych dzieci (4080g), a teraz to jedna z tych najchudszych.

Nie ma to jak normy moja w ciągu 5miesiecy urosłaponad 10 cm a na dzisiaj mająs skonczone 6m-cy ur 53cm a dzis 72cm czyli zadna norma
co do wagi to do 3go miesiąca była nisko a teraz miesci sie w centylach ale wazy ok 8500 w poniedziałek w szpitalu pewnie nas zwazą dokładnie.

ja nie spawdzam wagi malego czesto bo juz obsesji dostawalam, teraz tylko raz na miesiac u lekarza i koniec
i wogole maly teraz napewno bardzo malo przybiera bo jak caly dziec zapiernicza po domu to co ma sie odkladac hihihihi

Mandarynka często te dzieci które się rodzą bardzo duze nie przybierają tak jak inne - mnijesze bo nie mają czego nadrabiać :). Jakby sie urodziła twoja z waga 3000 to by byłop onad 700 na miesiac nie?

reklama
a moja Julcia przy porodzie waga 790g najniższa 735g przy wypisie 2100g
teraz mając 6 miesięcy i 2 tygodnie waży już 4870g. Urodzona 02.05.2006 w 28 t.c. Pozdrawiam

Do góry