reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga naszych bobasków ;)

reklama
U nas też ważenie jest bez pieluszki, nawet odliczają wagę pieluchy tetrowej którą kładzie się na wadze. :-)

Ważyłam sama Anię w poniedziałek - równe 6 kg.
Nie wiem czy mam się martwić - do tej pory przybierała po 150g na tydzień, a przez ostatnie 2 tygodnie tylko po 100g.
Nie wyglada na bardziej głodną i wydłużyła sobie nocne spanie - teraz śpi już bez przerwy 10 godzin. Chyba by się obudziła gdyby była głodna?
Dodam, że jest tylko na piersi. Może mam mniej mleka?

Trinilove twoja Ania przybrała już od początku 2,5 kg, prawda?
No a moja Ania dopiero niecałe 2 kg. (Waga urodzeniowa 4080g, ale przy wyjściu ze szpitala 3740g, więc przybrała 2260g)

mandarynka moja położna powiedziala,że dzicko sobie krzywdy nie da zrobic i jak głodne to je,więc się nie martw...jak coś będzie nie tak to pediatra zauważy...nie stresuj się na zapas,jeszcze bedziesz miała czym jak Ania podrośnie i będziesz wychodziła z siebie,żeby ją okiełznac...

Oj .. bardzo różnie rosna nasze mlaluchy:laugh2:
toola - nie martw sie - czasami to też jest kwestia zawartości brzuszka i kupki i tego wszystkiego co piszą dziewczyny
mojego to jeszcze nikt nie pobił ( ale on jest najstarszy)
wczorajsza waga 9,625 kg - i tak dobrze, bo bałam się, ze będzie z 10 kg
w ubrankach chodzi na rozmiar 86 cm - u nas się nie mierzy - a szkoda
lekarka wcale nie mowi, ze moj jest gruby - mówi, ze schudnie jak zacznie biegać - bo jest to tłuszczyk piersiowy a taki się nie odkłada na starość.

mandarynka to prawda, że przybrała 2,5kg, ale moja jest jednak trochę starsza od twojej. Nic się niemartw. Na pewno dobrze się rozwija, a waga nie jest najważniejsza :-) Widać Anki to takie drobinki ;-)

Moja Krystynka urodziła się bardzo maleńka bo tylko 2820, przy wypisie ze szpitala miała zaledwie 2600!! A potem biła rekordy przybierania na wadze bo ponad 50g na dobe! Wszyscy sie dziwili ze cyckowe dziecko tak rosnie czyli przez 4 miesiace ma ponad 4 kg wiecej. moze stwierdzila ze dosyc tego nadganiania i postanowila przystopowac. gdzies wyczytalam ze w 4 miesiacu dzieci juz tyle nie rosna co w pierwszych 3 miesiacach i te przyrosty beda malec. juz sie troche uspokoilam :)

tola Trini ma racje moze to waga bo czasem wskazują róznice w wazeniu do 100g a poza tym czasami zdaza sie ze dzieckpo wazone jest tuz po jedzeniu i wtedy jest fałszywy pomiar.tak było u mnie dali ja na wage tuz po jedzeniu i wskazała 7140 a na drugi dzien jak była 3 godziny po czyli tuz przed jedzeniem waga wskazała 6940 wiec spore róznice. Nie martw sie na pewno jest wszystko dobrze.
ewe u nas tez tarują pieluszke.
Agusiaa tak jest długa pani doktor tez mówiła wychodzi poza centyłe co do wzrostu bo waga to miesci sie w 50

reklama
Do góry