reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga naszych bobasków ;)

moja Kiniuśka 15,czyli dzień przed skończeniem 4 miesięcy wazyła 8240g,mówią,ze ma nadwagę...hahaha,,,toola tak jak mówi Trini mleko na pewno nie straciło na wartości,bo przecież nawet jeśli nie dostarczysz organizmowi alles czego potrzebuje to fabryka mleka wyciągnie Twoja własne zapasy,a co do wagi to moze byc tak jak mówi trini znowu,ze coś sie pokopało,ktoś źle zważył i tyle...za tydzień się przekonasz,wiec nie stresuj się...moja Kiniuśka też jest na cyku tylko i zakazała lekarka ja dokarmiac,więc zostaje tylko cycek:)
kurde trini,ale Ania to faktyznie okruszek:)))

reklama
biedronka będę na nią mówić puszek-okruszek :-) , ale bardzo dobrze się rozwija i robi rzeczy, które dzieci robią w 6 miesiącu, więc się nie martwię. Nawet Karolinka w tym wieku była kilo grubsza od niej. No cóż, taka jej uroda :-)

no pewnie trini co masz się martwic,ja też się nie martwię,ze Kiniuśka poza kupaniem i spaniem no i of course jedzeniem nie robi nic,nie przewraca się,nic jej się nie chce....tylko banana ma ciagle na buźce:)a ewa w jej wieku robiła duuuuuuuuuuużo więcej..i kit:)

toola nie martw się, na pewno wszystko będzie ok
my idizemy na szczepienie 3 października, podejrzewam, że waga pokaże coś koło 8kg :tak:

Toola, to wszystko zależy od ustawienia wagi i tego, czy dziecko jest ważone w pieluszce lub bez, a i waga pieluszki może być różna (zależy ile dzidzia zdąży nasiusiać). Kontroluj tylko, czy mała wydala mocz (czy pieluszka robi się cięższa) i jaką ma skórkę (musi być sprężysta, po pociągnięciu ma wracać na swoje miejsce). Jeśli nie ma oznak odwodnienia, to znaczy, że pokarmu jest w sam raz :tak: Nie martw się :-)

popieram to co napisały dziewczyny. każde ważenie jest inne, te wagi też są jakieś dziwne, no i dużo zależy od zawartości pieluszki w danym czasie. my się regularnie ważymy na naszej elektronicznej wadze i dzięki temu mniej więcej dokładnie wiem ile Wiktuś waży. teraz waży coś ok. 6200 g

a my po dzisiejszym szczepieniu i Olo wazy 8kg... takze tez z niego klocuszek i tez tylkko na samym cycu... Pediatra tez narazie nie zezwolila na nowe pokarmy i mamy poczekac jeszcze miesiac... narazie moge mu podawac jabluszko skrobane...

reklama
wazenie odbywa sie bez pieluszki, ale Rybka byla po szczepieniu i plakala i wiercila sie na wadze to moze byl zly odczyt.
spi kazda noc ponad 8h to nie jest chyba niedokarmiona, bo by sie budzila jak kiedys
dzieki za rady i podtrzymanie na duchu

Do góry