reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga naszych bobasków ;)

biedronka - to tak jak mój - w nocy to conajmniej 5-6 razy zjada - dosłownie odwraca się i łapkami sobie wciska i ciumka. A po 3 godzinach to ja juz mam oba cycki na wierzchu - więc zawsze coś znajdzie.:happy:

reklama
No to smiesznie macie tak dziewczyny wasze dzieci potrafią sie nawet najesc bez waszej wiedzy hihi..niezle:-D

Ja mu daje rozne kasze ale tych własnie mlecznych nie tylko takie co sie do mleka dosypuje. Je i ryzowe bobowity z owocami, kukurydzianą nestle, misiowy ogrodek, choc zadko, no i manną ostatnio czyli przenna z bobowity.

tak przesledzilam ten watek i widze, ze jestesmy troche z tylu. moj adas ma 71cm i wazy 8400. i tez kilkakrotnie w ciagu nocy samoobsluguje sie z cyckami:tak:
wiem, ze jestesmy na granicy normy, jesli chodzi o wymiary, ale bylam u dwoch pediatrow i zaden nie mowil, ze za malo i ze nalezy cos specjalnego robic:confused: tyle tylko,ze w pl sa nieco zawyzone normy, wiec generalnie jest ok:eek:

Wesolutka bez przesady...nie wszystkie dzieci muszą byc grubiutkie, moj pewnie nawet tyle nie wazy co twoj, nie wiem bo jak ostatnio go wazyłam to wyszło 8kg ale nie wiem teraz dokładnie? Zresztą są dzieci ktore jeszcze mniej wazą. Wazne zeby był zdrowy i dobrze sie rozwijał:tak:

Ja dzisiaj byłam u lekarza i Ania waży 7450g. Lekarz powiedział, że trochę mało przybrała :-( i poprosiłam go o jakiś syropek na apetyt. Zobaczymy czy to coś da...

trini, a moze dawaj jej rzadziej mleko, a karm warzywkami, mieskiem... Mysle, ze to bardizej tuczy, a moze niech je mniej, ale czesciej...

a jaki masz trini ten syropek???znaczy jak się nazywa???
nie wiem agnieszka czy to coś da,bo moja KInia nie je wcale dużo poza cyckiem,a przecież waży 5kg więcej niż ania trini...może warto spróbować stosować metody polecane ludziom na zwiększenie masy np zamiast wody do picia zawsze soki gęste owocowe, na kolację banany z ryżem. kiedyś dietetyk mojemu koledze zalecił m,in właśnie to i zaczął przybierać na wadze (nie tyć, w sensie nie upasł się tylko nabrał ciala:)

reklama
a+t+? ja już od dawna daję jej tylko 2 razy dziennie mleko, a tak owoce i warzywa z mięsem. A jeśli chodzi o te częściej ale mniej to wtedy by mi jadła po 5 łyżek co jakiś czas, więc to jest bez sensu.
biedronka syrop nazywa się Peritol i jest też na inne dolegliwości. Mamy stosować go przez miesiąc i zobaczymy. Jego działaniem ubocznym jest senność i chyba to najpierw zaczęło działać ;-) bo Ania tylko wstała, coś zjadła i była taka marudna, że położyłam ją znowu spać. Mam nadzieję, że jej pomoże na apetyt. Oczywiście do każdego dania dodaję jej coś tuczącego, a po obiadku zawsze zjada biszkopty.

Do góry