reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga naszych bobasków ;)

reklama
Ania nosi ubranka w różnych rozmiarach - to zależy od firmy. Ubranka w rozmiarze 68 na pewno już nie ma żadnego. Teraz chodzi zazwyczaj w 74 lub 80 lub 9-12 miesięcy, ale ma też jedno body 86.
Nie wiem czy te ubranka tak dziwnie szyją, czy tylko moja Ania taka nieforemna, bo zazwyczaj pierwsze coś ma za ciasne w kroku (ma długi tułów); nóżki są ok lub odrobinę za długi. Natomiast we wszystkich prawie body i pajacykach ma za długie rękawy.
Najgorzej jest ze spodenkami (takie tylko połówki od pasa). Kupiłam ostatnio w 5-10-15 dwie pary spodenek - na długość mogą być (ewentualnie trochę trzeba by podwinąć nogawki), ale w pasie to prawie druga Ania by weszła :szok:

Julcia ma dlugasne nogi. wszystko od pasa w gore paduje na 74 a od pasa w dol na 80 bo na 74 jest za krotkie :-) i problem ten sam co i Mandarynki- jak jest dobre na dlugosc to przewaznie za szerokie w pasie

a mój jak go zmierzyłam to ma już 75 cm - w ciuchach chodzi na rozmiar 92 -98 cm - nie wiem co oni za rozmiary robią

Gosiek czesto tez jest tak ze np 68 jest wieksze niz 74...te numeracje sa do kitu.Jak Jud byla mniejsza to po wadze wiedzialam co i jak i bylo bardziej dopasowane.a teraz to i tak bez sensu bo jak ma na 8 kg cos to leci jej z tylka bo nie ma brzucha...heh

Nasza Ania była przedwczoraj ważona i wyszło 7200g (tzn na wadze domowej, ale na golasa) a jeśli chodzi o ubranka to wyrasta z 68 i chodzi w 74. Jednak co producent to te rozmiary inne.

reklama
Do góry