reklama
Mandarynka
Maj 2006, Kwiecień 2009
Ania nosi ubranka w różnych rozmiarach - to zależy od firmy. Ubranka w rozmiarze 68 na pewno już nie ma żadnego. Teraz chodzi zazwyczaj w 74 lub 80 lub 9-12 miesięcy, ale ma też jedno body 86.
Nie wiem czy te ubranka tak dziwnie szyją, czy tylko moja Ania taka nieforemna, bo zazwyczaj pierwsze coś ma za ciasne w kroku (ma długi tułów); nóżki są ok lub odrobinę za długi. Natomiast we wszystkich prawie body i pajacykach ma za długie rękawy.
Najgorzej jest ze spodenkami (takie tylko połówki od pasa). Kupiłam ostatnio w 5-10-15 dwie pary spodenek - na długość mogą być (ewentualnie trochę trzeba by podwinąć nogawki), ale w pasie to prawie druga Ania by weszła![szok :szok: :szok:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/shocked.gif)
Nie wiem czy te ubranka tak dziwnie szyją, czy tylko moja Ania taka nieforemna, bo zazwyczaj pierwsze coś ma za ciasne w kroku (ma długi tułów); nóżki są ok lub odrobinę za długi. Natomiast we wszystkich prawie body i pajacykach ma za długie rękawy.
Najgorzej jest ze spodenkami (takie tylko połówki od pasa). Kupiłam ostatnio w 5-10-15 dwie pary spodenek - na długość mogą być (ewentualnie trochę trzeba by podwinąć nogawki), ale w pasie to prawie druga Ania by weszła
![szok :szok: :szok:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/shocked.gif)
basiek3
MAJOWA MAMA 06' majowe mamy'08
Julcia ma dlugasne nogi. wszystko od pasa w gore paduje na 74 a od pasa w dol na 80 bo na 74 jest za krotkie :-) i problem ten sam co i Mandarynki- jak jest dobre na dlugosc to przewaznie za szerokie w pasie
Gosiek czesto tez jest tak ze np 68 jest wieksze niz 74...te numeracje sa do kitu.Jak Jud byla mniejsza to po wadze wiedzialam co i jak i bylo bardziej dopasowane.a teraz to i tak bez sensu bo jak ma na 8 kg cos to leci jej z tylka bo nie ma brzucha...heh
heksa
MAJOWA MAMA 06` Mamy lipcowe'08
Moja bluzeczki jeszcze 74 zalozy bo w tych 80 za długie rekawy ale spodenki spiochy i pajace to juz 86.
trininlov
MAJOWA MAMA 06` Fan(ka)
Nasza Ania była przedwczoraj ważona i wyszło 7200g (tzn na wadze domowej, ale na golasa) a jeśli chodzi o ubranka to wyrasta z 68 i chodzi w 74. Jednak co producent to te rozmiary inne.
reklama