reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga lutówek i lutowych maluszków

reklama
Annaroksana, taka Twoja uroda widać.. Hormony robią swoje niestety. Ja np narazie przytyłam niecałe 3 kg, ale mam ogromny brzuch!!Jestem chyba w czołówce z Kasiadz! Stąd te rozstępy cholerne:((( Widzę podobna u nas waga i wzrost, ja mam też 164 cm wzrostu. Przed ciążą pod koniec roku ważyłam niecałe 59 kg, potem przytyłam 3 kg, zaczęłam się odchudzać i zeszłam do niecałych 61 kg. Dzisiejsza waga- 63,4 kg.

Poli na pewno masz racje,że woda mi się zatrzymuję. Podejrzewam też, że mam dużo wód płodowych. Po urodzeniu córci odrazu 12 kg mniej i wage z przed ciąży miałam po pół roku.
Kiedy jadę do Polski to po tygodniu 5 kg więcej, paluchy i nogi spuchnięte:szok: a gdy wysiadam z samolotu w irlandii po 5 minutach wszystko ok:blink:
teraz nawet nóżki nie spuchnięte nic więc gdzie ta woda się składuje???:baffled:

annaroksana - też to znam, też mi ładuje w nogi wodę jak lecę do Polski, a w Irlandii wszystko znika. hormony biorą bardzo ważną rolę w zachowaniu naszego organizmu. Ja miałam dietę, żeby unormować gospodarkę hormonalną i zrzucić pare kilo, a kiedy zaszłam w ciążę to już nic nie mogłam zrobić bo hormony sie rozszalały i tego już nie ejstem w stanie ogarnąć. Na szczęście cera mi się troche poprawia...
Ważę ok 75kg, przed ciążą było jakoś 70 przy wzroście 170cm. spróbuję może jutro zrobić jakieś zdjęcie z rańca.

Tylko mam nadzieje, że wy się nie odchudzacie co??? Wiecie, że w procesie odchudzania z tkanki tłuszczowej pierwsze uwalniają się toksyny, które wędrują do dzidziusia? trzeba zaakceptować to jak jest w trakcie ciąży, a potem to możemy już zacząć walczyć :-)

Zamieniłam sie z moja bratową na spodnie bo ona sie wcisnie w rozmiar 28 a ja juz nie ;(

Tyle odchudzania sie i cwiczenia.
Moj obecny rozmiar to 30

Jestem juz po 2 spacerach i postaowiłam ze zrezygnuje z soków typu frugo, bo są strasznie słodkie.
Wiem ze mecze, Obiecałam sobie ze po urodzeniu , jak dzidzia bedzie spac to godzinke bede sobie cwiczyc :)
tak do 58 mogłabym schudnoc po ciązy, wiecej nie bo mam klatke piersiową wysunietą do przodu i zebra widac ;/

A co jest po ciązy z piersiami ? Pewnie są zwisy, ale nie o to chodzi zostaną mi takie duze :p Bo przed to miałam tzn wogóle niemiałam :(

kingajanik co z piersiami? tego nie wie nikt hehe jednym zostaje duży biust, innym się robi wręcz mniejszy niż przed ciążą (mam takie koleżanki)...

Mój kochany mąż jak schudłam po ciąży mówił na moje cycuszki worki z piaskiem:-Dnic w nich nie było. Ale jak zaczęłam ćwiczyć to wróciły do normy 75 b

reklama
Nutka no rośniemy, ja przed chwilą stanęłam na wagę i wydało mi się dość dużo, ale tej wagi nie biorę pod uwagę, bo to wieczorem i do tego po kolacji:-D Ale to przecież już połowa ciąży to w końcu musimy zacząć tyć.:wściekła/y:

Do góry