reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga lutówek i lutowych maluszków

Te wagi z usg to pi razy drzwi :D Moja Zuzia 4 dni przed porodem ważyła 3200 g a urodziła się 3580 g :) Siostra w pt rodziła i jej maluch miał być nieduży i ważyć ok 3100 g a urodził się 3715 g :) Koleżanka rodziła w październiku i jej malutka miał ważyć ok 3500 g, a urodziła się 2800 g :)
Ja usg nie miałam od 29 tyg i pewnie już nie będę miała chyba, że zrobią jakieś w szpitalu przed porodem.

reklama
Mi zostalo jeszcze 3 kg do wagi przed ciaza:) ale chcialabym zrzucic ok 5-6:/
Co do wagi malej to zostala dobrze okreslona ok 2600 a byla 2660;)
Ale tak jak mowila moja gin. To tylko szacowana waga przez maszyne:/

My ostatnie usg mieliśmy w piątek 11 stycznia na patologii i wg maszyny Wojtek ważył 3047g a urodził się 3090g więc prawie im się udało ;-)

No prosze jakie maja dokladne maszyny w tych waszych szpitalach marta i bella;-) Oczywiscie w Szwecji nikt mi wagi malca nie sprawdza, tylko robia pomiar brzucha, zaznaczaja czy systematycznie rosnie i podaja wage szacunkowa- obecnie zakladaja ze w 40 tygodniu malec ma miec 3500-3700. A czy bedzie mial 5000 czy 2900 to sie jeszcze okaze...

Na moja wage tez nie patrze, bo nie chce :rofl2: Raz na miesiac mi sprawdzaja ale sama unikam jak ognia. Bo byloby tak jak w tej ksiazce (chyba Bridget Jones):

" Godzina 8:00. Budze sie.
Godzina 8.15. Wstaje i ide sie zwazyc.
Godzina 8:17. Wracam do lozka przygnebiona waga. "

A ja wczoraj miałam wizytę, byłam ubrana 2 razy grubiej niż poprzednio (ostatnio tylko podkoszulka, bluzka, bielizna i spodnie, a wczoraj bielizna, leginsy, spodnie, podkoszulka, koszulka, golf i tunika) i okazało się, że w ciągu 3 tyg... nic nie przytyłam :| Mimo, że byłam grubiej ubrana to jeszcze ważyłam tyle samo, co poprzednio. Dziwne to trochę, bo przecież dziecko jednak na wadze przybiera no i się zdziwiłam. Lekarz nic nie powiedział w sumie.

Pewnie czeka mnie publiczny lincz ale co tam pochwalę się - kolejne 2kg na minusie. Czyli od powrotu ze szpitala już 5kg :-) no i -2kg od wagi sprzed ciąży

reklama
Do góry