reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga Kwietniowych Dzieciaczkow

hejka,
ostatnio wazylam nele u lekarza i wrocila jej waga do tego samego centyla co przed spadkiem wagi, czyli ze juz w normie, z 8,9 w 10miesiacu mamy 9,6 kg w 11mies... ciesze sie ze nie dalam jej pobierac krwi ze stopy jak mi sugerowano tyko przeczekalam kilka tygodni i podkarmilam:happy:

teraz znowu jemy kiepsko bo przez to podrozowanie znowu brakowalo mi dobrego jedzonka dla niej, i tylko taka ryzowa papke z wazywami moglam dostac... w domciu tez wszystko sie pokonczylo i daje jej co sie da, to co my jemy.... jeszcze 3 tyg i bedziemy w szwecji szalec sloiczkowo i mi sie niunia tez poprawi z jedzonkiem mam nadzieje :tak:

reklama
Ja mam zamiar iść zważyć i zmierzyć Natalkę równo w jej roczek. Waga nawet nie jest kiepska, choć spadła w centylach:baffled::dry:, ale dziwi mnie, że nie rośnie:sorry2::-(. Niby ma 75cm, ale już tak stoi chyba ze 2 m-ce. Lekarka mówiła, że jest OK, bo dzieci mają takie skoki, że teraz nic nie urosła, a za miesiąc czy dwa będzie miała zaraz ze 3cm więcej. A jak jest u Was??

Pysiu wiec jak lekarka powedzila ze jest dorbze to tak jest napewno wiec sie nie martw.
u na co wizyta to Nikodem dluzszy tzn. np. jak mial 6 miesiecy to mial 73cm, potem bylismy na wizycie jak mial 8 miesiecy to mial 79cm a jak mial 11miesiecy to 82cm.
W przyszlym tygodniu idziemy do pediatry to moze bedzie mierzony ale mi sie wydaje ze raczej nie urosl przez ten miesiac.

Dzis podczas wizyty u endokrynolog poszlismy tez na wazenie i mierzenie.
Wzrost - 79 cm
Waga - 9,5 kg.
Wazony byl co prawda w swiezo zmienionej pieluszce i spodenkach ale to napewno gigantycznej roznicy nie robi. Oczywiscie uslyszalam ze mogloby byc lepiej, ale ja jestem zadowolona, mysle ze jest ok :tak::-)

reklama
Do góry