reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Waga Kwietniowych Dzieciaczkow

Po dzisiejszej wizycie u pediatry:
Nikodemek 11 miesiecy: waga: 10.5kg i 82cm dlugosci :-)

reklama
czesc dziewczyny pisze tu bo boje sie ze moja Vici malo mi wazy ma 10 miesiecy a wazy mi zaledwie 7i pol kg nie wiem czy mam sie martwic w sumie je mi ale malo pomozcie czy to normalne jak sie urodzial wazyla 3kg i 53 cm dalej jest malutka ale rozwija mi sie szybko czy myslicie ze nie ma obaw do paniki ?

myszavik wydaje mi sie, ze najlepiej spytac pediatry, niektore dzieciaczki waza mniej, na przyklad synek znajomych w grudniu skonczyl 2 latka, a wazy niecale 10 kg (mimo ze wcina naprawde duzo) lekarz powiedzial ze taka jego uroda :tak:

Hej!
My dziś byliśmy z Wiki na bilansie i nasza gwiazda waży 7,890kg czyli przez ostatnie dwa miesiące przybrała 800g czyli tyle ile powinna. Nasza córcia urodziła się 2880g i 52 cm i od samego początku jest drobna. Nasza gwiazda je dużo i prawie już wszystko i nasz pediatra twierdzi że Mała dobrze i że wszystko jest ok.
Myszavik twoje Maleństwo należy pewnie do tej grupy drobnych kwietniowych dzieciaczków:-) Ale jeśli chcesz być spokojna to podejdż na bilans do swojego pediatry:-)

dziewczyny dziekuje bardzo u mnie z tym pediatra jest nie tak jak z wami bo ja mieszkam w uk i tu calkiem inaczej wyglada ale sprobuje cos zalatwic ale wielkie dzieki no wlansie ona mi je ale malo a energi ma tyle ze szok moze tak jak piszecie ze nalezy do tej grupy drobniuszkow ja z mezem tez jestesmy takie zdechlaki wiec moze to tez rodzinne hehehe pozdrawiam pa

myszavik moja Mila 10 my 3 tygodnie i wazy 8 :-) ur. 3250 gr 52cm a my z mezem do drobnych nie nalezymy!!! ale sama odpowiedzialas sobie na pytanei... jest aktywna !!! jak moja... to tak jakbym chodzila co dziennie na fitness i basen to nie mialabym 20 kg nadwagi :-D

Hej!witam wszystkich pieknie:-).Myszavik ja tez mieszkam w uk i wbrew pozorow juz pomalu dochodze do ladu z ta tutejsza sluzba zdrowia.Mianowicie nie wiem czy wiesz,ale w kazdym nawet najmniejszym miasteczku sa wyznaczone miejsca przyjec gdzie raz lub dwa razy w tygodniu moza wazyc dzieciaczki,najlepiej dowiedziec sie w przychodni.Jest healt visitor,ktoremu mozesz zadac pytania na temat prawidlowego rozwoju dziecka,wagi,zywienia,spania itp.a co do pediatry...hmm nie spotkalam sie jeszcze,leczymy sie u rdzinnego(GP),ktory nie zawsze jest pomocny:baffled:

ja wiem wlasnie ja co tydzien waze ale chodzi o to ze oni nie potrafia doradzic oni stwierdzili ze to przez zabki a ja wiem lepiej ze malo mi je ale juz sie nie przejmuje bo poszlam d innej i ona mi powiedzial ze widocznie tak bedzie z ta waga ze powoli przybiera bo inne badania wykazaly ze jest zdrowa tylko ze widocznie tyle potrzebuje jejsc a wiesz powiem ci ze ta sluzba zdrowia to do bani tu wogole wszystko takie niepoukladane jest pozdrowionka pa

reklama
Do góry