reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga Kwietniowych Dzieciaczkow

Po dzisiejszej wizycie u pediatry:
Nikodemek 11 miesiecy: waga: 10.5kg i 82cm dlugosci :-)

reklama
czesc dziewczyny pisze tu bo boje sie ze moja Vici malo mi wazy ma 10 miesiecy a wazy mi zaledwie 7i pol kg nie wiem czy mam sie martwic w sumie je mi ale malo pomozcie czy to normalne jak sie urodzial wazyla 3kg i 53 cm dalej jest malutka ale rozwija mi sie szybko czy myslicie ze nie ma obaw do paniki ?

myszavik wydaje mi sie, ze najlepiej spytac pediatry, niektore dzieciaczki waza mniej, na przyklad synek znajomych w grudniu skonczyl 2 latka, a wazy niecale 10 kg (mimo ze wcina naprawde duzo) lekarz powiedzial ze taka jego uroda :tak:

Hej!
My dziś byliśmy z Wiki na bilansie i nasza gwiazda waży 7,890kg czyli przez ostatnie dwa miesiące przybrała 800g czyli tyle ile powinna. Nasza córcia urodziła się 2880g i 52 cm i od samego początku jest drobna. Nasza gwiazda je dużo i prawie już wszystko i nasz pediatra twierdzi że Mała dobrze i że wszystko jest ok.
Myszavik twoje Maleństwo należy pewnie do tej grupy drobnych kwietniowych dzieciaczków:-) Ale jeśli chcesz być spokojna to podejdż na bilans do swojego pediatry:-)

dziewczyny dziekuje bardzo u mnie z tym pediatra jest nie tak jak z wami bo ja mieszkam w uk i tu calkiem inaczej wyglada ale sprobuje cos zalatwic ale wielkie dzieki no wlansie ona mi je ale malo a energi ma tyle ze szok moze tak jak piszecie ze nalezy do tej grupy drobniuszkow ja z mezem tez jestesmy takie zdechlaki wiec moze to tez rodzinne hehehe pozdrawiam pa

myszavik moja Mila 10 my 3 tygodnie i wazy 8 :-) ur. 3250 gr 52cm a my z mezem do drobnych nie nalezymy!!! ale sama odpowiedzialas sobie na pytanei... jest aktywna !!! jak moja... to tak jakbym chodzila co dziennie na fitness i basen to nie mialabym 20 kg nadwagi :-D

Hej!witam wszystkich pieknie:-).Myszavik ja tez mieszkam w uk i wbrew pozorow juz pomalu dochodze do ladu z ta tutejsza sluzba zdrowia.Mianowicie nie wiem czy wiesz,ale w kazdym nawet najmniejszym miasteczku sa wyznaczone miejsca przyjec gdzie raz lub dwa razy w tygodniu moza wazyc dzieciaczki,najlepiej dowiedziec sie w przychodni.Jest healt visitor,ktoremu mozesz zadac pytania na temat prawidlowego rozwoju dziecka,wagi,zywienia,spania itp.a co do pediatry...hmm nie spotkalam sie jeszcze,leczymy sie u rdzinnego(GP),ktory nie zawsze jest pomocny:baffled:

ja wiem wlasnie ja co tydzien waze ale chodzi o to ze oni nie potrafia doradzic oni stwierdzili ze to przez zabki a ja wiem lepiej ze malo mi je ale juz sie nie przejmuje bo poszlam d innej i ona mi powiedzial ze widocznie tak bedzie z ta waga ze powoli przybiera bo inne badania wykazaly ze jest zdrowa tylko ze widocznie tyle potrzebuje jejsc a wiesz powiem ci ze ta sluzba zdrowia to do bani tu wogole wszystko takie niepoukladane jest pozdrowionka pa

reklama
Do góry