reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Waga Kwietniowych Dzieciaczkow

hejka,
ostatnio wazylam nele u lekarza i wrocila jej waga do tego samego centyla co przed spadkiem wagi, czyli ze juz w normie, z 8,9 w 10miesiacu mamy 9,6 kg w 11mies... ciesze sie ze nie dalam jej pobierac krwi ze stopy jak mi sugerowano tyko przeczekalam kilka tygodni i podkarmilam:happy:

teraz znowu jemy kiepsko bo przez to podrozowanie znowu brakowalo mi dobrego jedzonka dla niej, i tylko taka ryzowa papke z wazywami moglam dostac... w domciu tez wszystko sie pokonczylo i daje jej co sie da, to co my jemy.... jeszcze 3 tyg i bedziemy w szwecji szalec sloiczkowo i mi sie niunia tez poprawi z jedzonkiem mam nadzieje :tak:

reklama
Ja mam zamiar iść zważyć i zmierzyć Natalkę równo w jej roczek. Waga nawet nie jest kiepska, choć spadła w centylach:baffled::dry:, ale dziwi mnie, że nie rośnie:sorry2::-(. Niby ma 75cm, ale już tak stoi chyba ze 2 m-ce. Lekarka mówiła, że jest OK, bo dzieci mają takie skoki, że teraz nic nie urosła, a za miesiąc czy dwa będzie miała zaraz ze 3cm więcej. A jak jest u Was??

Pysiu wiec jak lekarka powedzila ze jest dorbze to tak jest napewno wiec sie nie martw.
u na co wizyta to Nikodem dluzszy tzn. np. jak mial 6 miesiecy to mial 73cm, potem bylismy na wizycie jak mial 8 miesiecy to mial 79cm a jak mial 11miesiecy to 82cm.
W przyszlym tygodniu idziemy do pediatry to moze bedzie mierzony ale mi sie wydaje ze raczej nie urosl przez ten miesiac.

Dzis podczas wizyty u endokrynolog poszlismy tez na wazenie i mierzenie.
Wzrost - 79 cm
Waga - 9,5 kg.
Wazony byl co prawda w swiezo zmienionej pieluszce i spodenkach ale to napewno gigantycznej roznicy nie robi. Oczywiscie uslyszalam ze mogloby byc lepiej, ale ja jestem zadowolona, mysle ze jest ok :tak::-)

reklama
Do góry