reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga Kwietniowych Dzieciaczkow

SAMI - wiesz jak to wyglada u nas na siatce centylowej?
Wzrost - na 90 centylu.....waga na 10.....:sorry2:
Tyle ze ja juz sie przestaje tym przejmowac, bo szkoda moich nerwow......
KTOSIA - kawal chlopa z Jimka......Ale jestem ciekawa jaki bedzie Filipek :tak:

reklama
jak bylismy z malym na szczepieniu w poniedzialek to o dziwo zwazyli malego i zmierzyli.
I ma 12,5 kg (jak go wazylam w Polsce u mojej mamy - metoda M_Ktosi to mial 13 kg z pampersem i w ubraniach ale widocznie zle zwazylam bo watpie zeby schudl)
a wzroszu ma 91cm :tak:

Wow, Sami :szok::rofl2:, ale wysoki jest Nikodem. Natalka ma tylko 82.5cm, od sierpnia urosła jedynie 1.5cm :baffled::dry::-(. Kurcze, coś mi mało w górę rośnie. Muszę sprawdzić na siatkach centylowych, jak to wygląda.

Znalazłam taką fajna stronkę, co się tam podaje wymiary dziecka i na wykresie wszystko wychodzi :tak::-D:rofl2:.
Natasia wagowo jak zwykle granice 90 centyla, a wzrost na 75 :baffled::sorry2:. Niby nie jest źle, ale ona zawsze coś mi powoli rosła :-(.
Wklejam link, to sobie można będzie zawsze sprawdzić.
Aneta, może umieścimy go na pierwszej stronie, co by nie trzeba była szukać?

Siatki Centylowe - sprawdź wagę dziecka - prawidłowy rozwój dziecka

Tak tak PYSIA ta stronka jest fajna - juz od jakiegos czasu z niej korzystam :tak: Wkleilam jak prosilas na pierwszej stronie.

SAMI - duzy chlopczyk z Nikosia :-)
Ty PYSIU chyba nie masz powodow do niezadowolenia....dziewczynki niby sa mniejsze i lzejsze niz chlopcy....a wcale tak nie jest w przypadku Natalki....

A nam na ostatnim szczepieniu wyszlo ze Kuba ma 81 cm.....nie wiem jak go wczesniej mierzyli ze było 85 :sorry2:
Sama zmierzylam i faktycznie jakos tak jest....
Waga nadal ok. 10 kg....
Wiec z tych pomiarow wynika ze - waga na 10 centylu, wzrost pomiedzy 25 a 50...:sorry2:
Coz Kuba nigdy nie byl gigantem....a dzieciaki o podobnych wymiarach przy porodzie juz dawno go przegonily....

Ostatnia edycja:
Dzięki, Anetko :-D;-).
A co jej wymiarów, to w sumie chodzi mi tylko o to, że w porównaniu z dziećmi co maja ponad 90cm moja Natasia malutka :sorry2::-(, a waga za duża, ale co zrobić. Po prostu każde rozwija się w swoim tempie, więc jest OK :-):tak:.

reklama
Pomiary z piątku - 14 listopada:
Waga - 12kg (równo)
Wzrost - 83cm.
Oba wyniki na ok. 50 centylu (waga nieco wyżej niż wzrost, ale mniej więcej równo) :tak::-D.

Do góry