reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Waga Kwietniowych Dzieciaczkow

SAMI - wiesz jak to wyglada u nas na siatce centylowej?
Wzrost - na 90 centylu.....waga na 10.....:sorry2:
Tyle ze ja juz sie przestaje tym przejmowac, bo szkoda moich nerwow......
KTOSIA - kawal chlopa z Jimka......Ale jestem ciekawa jaki bedzie Filipek :tak:

reklama
jak bylismy z malym na szczepieniu w poniedzialek to o dziwo zwazyli malego i zmierzyli.
I ma 12,5 kg (jak go wazylam w Polsce u mojej mamy - metoda M_Ktosi to mial 13 kg z pampersem i w ubraniach ale widocznie zle zwazylam bo watpie zeby schudl)
a wzroszu ma 91cm :tak:

Wow, Sami :szok::rofl2:, ale wysoki jest Nikodem. Natalka ma tylko 82.5cm, od sierpnia urosła jedynie 1.5cm :baffled::dry::-(. Kurcze, coś mi mało w górę rośnie. Muszę sprawdzić na siatkach centylowych, jak to wygląda.

Znalazłam taką fajna stronkę, co się tam podaje wymiary dziecka i na wykresie wszystko wychodzi :tak::-D:rofl2:.
Natasia wagowo jak zwykle granice 90 centyla, a wzrost na 75 :baffled::sorry2:. Niby nie jest źle, ale ona zawsze coś mi powoli rosła :-(.
Wklejam link, to sobie można będzie zawsze sprawdzić.
Aneta, może umieścimy go na pierwszej stronie, co by nie trzeba była szukać?

Siatki Centylowe - sprawdź wagę dziecka - prawidłowy rozwój dziecka

Tak tak PYSIA ta stronka jest fajna - juz od jakiegos czasu z niej korzystam :tak: Wkleilam jak prosilas na pierwszej stronie.

SAMI - duzy chlopczyk z Nikosia :-)
Ty PYSIU chyba nie masz powodow do niezadowolenia....dziewczynki niby sa mniejsze i lzejsze niz chlopcy....a wcale tak nie jest w przypadku Natalki....

A nam na ostatnim szczepieniu wyszlo ze Kuba ma 81 cm.....nie wiem jak go wczesniej mierzyli ze było 85 :sorry2:
Sama zmierzylam i faktycznie jakos tak jest....
Waga nadal ok. 10 kg....
Wiec z tych pomiarow wynika ze - waga na 10 centylu, wzrost pomiedzy 25 a 50...:sorry2:
Coz Kuba nigdy nie byl gigantem....a dzieciaki o podobnych wymiarach przy porodzie juz dawno go przegonily....

Ostatnia edycja:
Dzięki, Anetko :-D;-).
A co jej wymiarów, to w sumie chodzi mi tylko o to, że w porównaniu z dziećmi co maja ponad 90cm moja Natasia malutka :sorry2::-(, a waga za duża, ale co zrobić. Po prostu każde rozwija się w swoim tempie, więc jest OK :-):tak:.

reklama
Pomiary z piątku - 14 listopada:
Waga - 12kg (równo)
Wzrost - 83cm.
Oba wyniki na ok. 50 centylu (waga nieco wyżej niż wzrost, ale mniej więcej równo) :tak::-D.

Do góry