reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga Kwietniowych Dzieciaczkow

ewunia wg wagi u moich rodzicow wazy 14 kg, maly ciezarek :-p, wzrostu nie wiem ile, ale ubrania nosi na 92, niektore na 98,

reklama
KASIU Moja Lalcia tez ładnie je ale caly dzien biegnie, na moment nie siadzie, a to tez swoje robi.Ja bym chciala zeby chociaz troszke przytyła, kreweteczka moja:tak:

KASIU Moja Lalcia tez ładnie je ale caly dzien biegnie, na moment nie siadzie, a to tez swoje robi.Ja bym chciala zeby chociaz troszke przytyła, kreweteczka moja:tak:
Nic tylko sie cieszyc skoro je......:tak: A ze mimo to szczuplutka - widac taki urok, a ruch robi swoje.
Moj Kuba nie dosc, ze jest malym tornadem, na chwile nie usiadzie....to nie chce jesc nic i kazdy posilek to katorga....Wiec jest niezlym chudzielcem...:dry:
A jak juz moja mama zaczyna narzekac jaki to on chudy i nic nie je....to calkiem mi sie flaki przewracaja...:sorry2:

Aneta o mojej mamie to juz wcale nie wspomne (co prawda mieszka daleko)ale jak tylko tam jestesmy to zaraz rozwodzi sie nad tym ze mala jest chudzielec i nad tym co to nalezy zrobic zeby przytyla:szok::szok::szok:

M naprawil wkoncu nasza zepsuta wage elektroniczna ktora stala ponad rok wcisnieta w kat a wystarczylo wlozyc tylko baterie :baffled::-D
Wyszlo ze Nikodem wazy 13,8 kg ale jakos tego po nim nie widac.
Zobaczymy ile bedzie wazyl na bilansie dwulatka ktory mamy niebawem.
A i urosl osttanio sporo -. jeszcze niedawno mial jakos 91cm a teraz 94. - z wszystkich bluzek mi powyrastal z dnia na dzien :tak:

Po bilansie aktualne "wymiary" mojego krasnoludka ;-)
wzrost - 84,5 cm
waga - ok 11 kg (ok dlatego, ze wył i nie chcial zeby go wazyc :sorry:)

Aneta my tez mielismy bilans dwulatka dzisiaj ;-)wedlug Kuba ma dobra wage jak na swoj wzrost :tak::-)

Nikodem wazy 14,4 kg a wzrostu ma 93,1 (myslalam ze wiecej), obwod glowki to 48,2 :tak:

reklama
SAMI - no miesci sie w normach, ale jest na samym dole siatki centylowej.....
I niestety jest jeszcze chudszy niz byl.....jak sie polozy to wystaja tylko zebra, a brzuch sie zapada do srodka :confused2:
Dr stwierdzila, ze jest i maly i szczuply jak na swoj wiek....
Coz - trudno.....ostatnio zdarza mu sie prosic o jedzenie, wiec nie jest zle....rzadko bo rzadko, ale zawsze....;-)

Za to Filip.....waga z dzis - 7600 g (4 m-ce i 3 tyg.)
Dr i pielegniarka na poczatku (nie zagladajac jeszcze do karty) zapytaly mnie ile ma zebow :-D....bo myslaly, ze ma 7-8 m-cy :-D:szok:
Na szczepieniu jak zwykle nawet sie nie skrzywil ;-)

Do góry