reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga Kwietniowych Dzieciaczkow

reklama
MONICZKO - pisałam juz na innym watku, ale napisze tez tu.......poki co musimy jeszcze raz zrobic badanie moczu. Mam podawac 2 x dziennie zupke skoro to chetnie zjada, przemycac mleko jak tylko sie da, probowac roznych kaszek, karmic w nocy skoro wtedy glownie chce mleko....ale na sile nie wmuszac zeby sie nie zniechęcił...poki co tyle.

walsnie przeczytlam wyjasnienie na moje pytanie w watku wizyta u pediatry wiec mysle Anetko ze bedzie ok. A mlejko mozesz przemycac w zupce ja tak robie ze dodaje do swojej zupki miarke bebilonu i 30ml wody dodaje i jest ok tylko ze ja to zageszczam kleikiem ryzowym nie wiem bardzo jakie ty zupki dajesz to tylko moj pomysl:-D:tak:

Anetko jak chcesz to ja podawlam na watku przepisy maluchow swoja zupke a na watju co dzis zjemy jakie warzywa obecnie dodaje. Zycze milego gotowania moja Ala lepiej lubi moja zupke niz kupna mysle ze twoj mlauszek tez bedzie sie nia zajadal i szybko nabierze na wadze:tak::-)

To może ja dorzuce swoje 3 grosze.
2.X. moja Marysia była u pediatry-ważyła 7880 i miała 70cm. Słodki ciężar:) Rośnie tak szybko, że lekarka kazała dawać zupki- potrafi wciać pół słoiczka za jednym razem i poprawić cysiem. Ale są dni, że i 10 godzin nie je. Ważne ze super rośnie-więc nie martwię się tym niejedzeniem chwilami.

No to świetnie WOKATKO że Twoje dziecko super rośnie, pomimo tego ze czasem nie je....ja niestety nie mogę się nie martwić nie jedzeniem bo 160 g w ciagu miesiąca to tragicznie malo...........moj Kuba zupki zjada cały sloiczek + puree na 60 ml mleka.......co z tego skoro i tak nie tyje tyle co musi...:-(

Kurczę Anetko zacznij gotować swoje zupki, i tam dawaj więcej masełka i mięska - będzie napewno bardziej kaloryczne niż słoiczki, w których jest tyle co i nic!
A Kubali napweno zasmakują twoje domowe zupki, mi Natalka zjadła o wiele więcej niż tych słoikowych...
A co do naszej wagi to też oscyluje około 7 kg, na wadze domowej i wzrost ok. 68 cm...

Ale chyba pójdziemy jutro do pediatry, bo ponad tydzień mija a my nadal z tym katarem wygrać nie możemy, wieczorkami to oddychać nie może wogóle, on jest tak głęboko że się wyciągnąć nawet nie da... Cholerstwo jakieś!!!

Anetko nie martw sie. Napewno maly szybko nadrobi, swoja droga dobrze ze ta lekarka sensowan. Pomyslec, ze jeden z lekarzy do ktorych chodzilam wogole nie zwrocil uwagi na to, ze moj synek przez ponad 4 tygodnie schudl a nie przytyl!!!! Juz do niego nie chodzimy cale szczescie.
Tlumaczenie lekarki co do ruchliwosci malego i braku zaineteresowania jedzonkiem w ciagu dnia brzmia calkiem sensownie.

reklama
Aneta dobrze ze lekarz w porzadku i poradzil co robic.

U nas z waga chyba nie najgorzej. Martyna ostatnio wazona w szpitalu wazy 6770, przybierala regularnie co dzien, no ale zjadala co 3 godziny po 150 mleka. Nawet pare razy jej sie zdarzylo zjesc 220 !!! To od sterydow, one zwiekszaly jej apetyt. Na szczescie juz jest norma ale i tak lepiej niz bylo przed leczeniem bo 150 za kazdym prawie razem wypije. Nie jest zle.

Do góry