reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga Kwietniowych Dzieciaczkow

Anetko kochana, czytałam w jakimś Twoim poście, że Kubuś nie chce jeść kaszek, tylko tę na dobranoc ze słoiczka. Spróbuj mu zrobić puree ryżowe Nestle (groszek z marchewką lub dynia z ziemniakiem). To ma inną konsystencję, no i nie jest owocowe, a smak ma naprawdę fajny, bo Natka próbowała i jest OK. A na wierzch możesz wylać ulubione danie warzywne, zupkę z mięskiem, lub cokolwiek ze słoiczka, co Kuba najbardziej lubi. No i tak warstwami może mu zasmakuje.

reklama
No tak PYSIU.....tylko to puree to nie jest na mleku.........(tzn chyba bo nie wiem;-)).....wiec zastapie kolejny posilek.........a on wiecej mleka powiniena nie takich bajerów....on w ciagu dnia to mleczka tylko ciut....a i tak do kazdego dosypuje kleiku ryzowego (a tak a propos kupilam ostatnio kukurydziany - pisalas ze sa lepsze kupki:tak:)......a tak w ogole to chyba nie ten watek:zawstydzona/y:

no kurcze zapomnialam ze mamy ekstra watek wagowy ...i zdazylam juz napisac posta na innym watku ...
ale co tam powtorze sie zeby bylo wyraziscie :-D
waga 7270g
dlugosc 67 cm
glowa 43 cm

Ladnie wasze szkraby przybieraja. Coraz ciezej dzwigac, co nie. Dobrze,z e juz "sztywne" sa nasze maluszki.
U nas waga jakby stanela czyli nadal oscyluje wokol 8kg, a wzrost to ostatnio byl 70cm.

reklama
Po dzisiejszej wizycie u pediatry pomniary są nastepujące:
  • waga 6860 g (tylko 160 g przez miesiąć:szok:) - tragicznie mało...dodatkowo mały spala bardzo duzo energii na wszystkie swoje wybryki....ale pomimo tego i tak jest duzo za mało:-(....więc nic sobie nie wmówiłam że jest chudziutki:-(
  • długość - 68 cm (myślałam ze lekarka wpadnie pod biurko jak zobaczyła pomiar tej walniętej pielęgniarki z poprzedniej przychodni....24.07 - 74 cm:sorry:)
  • obwód głowy 42 cm
  • obwód klatki piersiowej 42 cm
I tyle....jestem podłamana tą wagą:-:)-:)-(

Do góry