reklama
koral
Mama Julka,Maksa i Lili.
Moj Julek na golaska wazy 8500 g - kawal byczka do noszenia :-)
Monika K-W
Fan(ka)
Dzis bylismy u pediatry i Ala waży 7500 (przytyła 1300g przez 6 tyg zawsze było tylko 1kg) i mierzy 66cm 3 cm do przodu:-)
M
m_ktosia
Gość
dziewczyny a to nie za dozo te wasze wagi? jak to na siatce centylwej chyba ponad norme co?
nela ma 7,2 kg i to jest waga wg norm
wg normy 8kg nel powinna osiagnac w wieku 7 miesiecy i na to wyglada
nela ma 7,2 kg i to jest waga wg norm
wg normy 8kg nel powinna osiagnac w wieku 7 miesiecy i na to wyglada
Hmmmm KASIRKO - nie wszystkie urodzily sie takie duże...
np Kubus ANULKI mial wage zblizona do wagi mojego Kuby....tyle ze moj jest mlodszy....albo Patrys MONY - 3700.....co prawda wiecej ale nie tak duzo jak u Was..................................a tacy chłopcy juz wyrosli
Ale ja juz przestaje powoli sie tym przejmowac...moj Kuba choc mniejszy rozwija sie bardzo dobrze i z tego bede sie cieszyc
np Kubus ANULKI mial wage zblizona do wagi mojego Kuby....tyle ze moj jest mlodszy....albo Patrys MONY - 3700.....co prawda wiecej ale nie tak duzo jak u Was..................................a tacy chłopcy juz wyrosli
Ale ja juz przestaje powoli sie tym przejmowac...moj Kuba choc mniejszy rozwija sie bardzo dobrze i z tego bede sie cieszyc
pysia25
Mama Natalii i Mateuszka
Kasirko, masz rację, niektóre dzieci jak się urodza duże, to wiadomo, że będą ważyć więcej, niż inne dzieciaki. Ale Natalia też miała tylko 3,5kg, to tak prawie, jak Patryk Mony, a teraz juz waży ponad 8kg. Może to za dużo, nie wiem. Gdzieś pisałam już, ile Natka zjada i to nie jest wcale tak dużo. Może tyle potrzebuje... Myślę, że wszystkie dzieci mają dobrą wagę, to też zależy od wzrostu.
M_ktosiu, Twoja Nel też jest duża dziewczynka, może nie wagowo, choć tu też pewnie nie masz powodów do zmatrwień, ale nie wygląda na wychudzoną;-). Żadne dziecko tak nie wygląda. Poza tym, Natalia jest dośc długa, ma 70cm, Kasirko, ile cm ma Maciek???
Podpatrzyłam na forum, że jakaś mama miała wykres, nie wiem, czy wagi, ale pomyślaałm, że to dobry sposób, by pokazać, że wzrost wagowy u natalii jest równomierny. Tylko na początku bardzo wyskoczyła do góry, bo była wcześniej na anjtybiotyku i przez 2 tygodnie tylko 100g przybrałą, więc musiałą sobie to zrekompensować.
M_ktosiu, Twoja Nel też jest duża dziewczynka, może nie wagowo, choć tu też pewnie nie masz powodów do zmatrwień, ale nie wygląda na wychudzoną;-). Żadne dziecko tak nie wygląda. Poza tym, Natalia jest dośc długa, ma 70cm, Kasirko, ile cm ma Maciek???
Podpatrzyłam na forum, że jakaś mama miała wykres, nie wiem, czy wagi, ale pomyślaałm, że to dobry sposób, by pokazać, że wzrost wagowy u natalii jest równomierny. Tylko na początku bardzo wyskoczyła do góry, bo była wcześniej na anjtybiotyku i przez 2 tygodnie tylko 100g przybrałą, więc musiałą sobie to zrekompensować.
reklama