reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Waga Kwietniowych Dzieciaczkow

Madziallenka ma racje z domowymi obidakami jak malej dawalam sklepowe to poprawiala jeszcze cycami a jak jej daje moja zupke to nie musze jej dokladac cycem bo jest zadowolona i sie bawi. ja tez daje maselko ok 2 łyzeczki na 11 butelek bobo frut (nie wiem ile to jest na garnek ale sporo wychodzi potem do wekowania) i 200 g piersi z kurczka (mieska rzeczywiscie potem duzo jest w obiadku:-D)

reklama
A to dzisiejsze wymiary Julka
WAGA 8700 g
DLUGOSC 68 cm
OBWOD GLOWKI 44 cm
i lekarz powiedzial, ze Julek "dobrze zbudowany" jest ale jeszcze waga w normie
i ze mam mu 3 razy dziennie dawac jesc:szok:

koralku dziwny ten lekarz,jak odmowic jedzenia jak maluch chce:szok:
anetka a lekarz tez sie zmartwil ta waga Kubusia albo tylko ty sie martwisz?mojej kolezanki 3,5 letnia coreczka 11 kg wazy ale jest zdrowiotka i to chyba najwazniejsze:tak:

a my jutro mamy wizyte u pediatry wiec napisze jak u nas wyglada z waga

SZMINA - gdyby mnie lekarka uspokoiła to bym nie panikowała. Powiedziała że nie moze tak absolutnie byc ze tak malo dziecko przybiera na wadze...i musimy znaleźć tego przyczyne. Najpierw jeszcze raz badanie moczu - tylko na posiew, bo ostatnio bylo normalne. A jak będzie ok, to będziemy wtedy mysleć...

Oj MONICZKO - nic mi nie powiedziała:szok:....ja kupiłam te woreczki sterylne na mocz dla chłopców (ale powiem szczerze ze to jest beznadziejne, bo Kuba się wierci a to sie odkleja.....ale chyba ostatnio dobrze pobrałam, bo wyniki były idealne:dry:). Teraz mam jakos inaczej pobrac? Napisz mi proszę:tak:

Anetko, ja też na posiew pobierałąm mocz Natalce i mi pani bardzo dokładnie to wytłumaczyła. Juz Ci piszę.
Musisz kupić sterylne kubeczki na mocz, nie woreczki, bo ten klej to pożywka dla bakterii. Musisz mu umyć siusiaczka dokladnie mydłem i założyć normalnie na noc pampersa. Potem, najlepiej przed karmieniem sprawdzić, czy nie nasikał - powiem Ci, jak u nas pobrałyśmy z moją mamą. Trwało to 3 dni, bo za każdym razem nie łapałyśmy środkowego strumienia, raz nam kupkę zrobiła i też było po sprawie, dopiero za 3 razem się udało. Ja ją rozebrałam z pampersa i trzymając ją na siusiu dałam mleko, a moja mama na wszelki wypadek trzymała kubeczek, bo Nata często sika jak pije mleko. Potem (nie nasikała podczas karmienia) jej przelałąm cipkę wodą przegotowaną ciepłą, tak kazała lekarka, potem złapałam ją tak, że leżała u mnie na kolanach na brzuchu, tak jak superman, bo lekarka kazała, żeby mocz po odbycie nie spływal i tak ją trzymałam. Wierciła się strasznie, trwało to około pół godziny, ale potem poleciało i kilka krople poszło na dywan a reszta do kubka. Potem zakręciłąm i buch do lodówki i w ciągu godziny byl mocz w laboratorium, bo podobno czas się liczy. Wcześniej były liczne bakterie, a po badaniu na posiew okazało sie, że nie bylo wcale, czyli poprzednim razem mocz byl źle pobrany.

Ożesz kurde.....no to pojemniczki trzeba:-D....a że chłopcy inaczej robią siusiu...to będę w locie łapać:dry::dry::dry:
A tak a propos wydaje mi sie ze chyba chłopaczkom lepiej pobiera sie mocz do badanie nie.....tu nie ma ryzyka ze np po odbycie bedzie spływac....zawsze fontanna:laugh2::shocked2:

No właśnie, chłopcy mają lepiej :tak::tak:. Tylko, jak będziesz kupować w aptece te kubeczki, to powiedz, że na posiew, bo one sa wyjałowione w takim dodatkowym foliowym opakowaniu, no i lepiej kupić kilka, bo nigdy nie wiadomo, za którym razem się uda:confused::confused:, choć pewnie Tobie za pierwszym z racji tego, że masz chłopca. No i mocz musi być nocny, ale to pewnie wiesz. No i życzę powodzenia w łapaniu...:tak:;-):-D:laugh2::happy:

reklama
Tak tak wiem i ze pojemniczki specjalne na posiew są też wiem....na pewno kupie kilka................woreczków tez kupiłam ostatnio kilka....cała kolekcje bede miala w domu:dry::laugh2:
Chyba bedziemy łapac w sobote...tak zeby M mogl od razu do lux medu zawiezc...

Do góry