reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga Kwietniowych Dzieciaczkow

reklama
anusia_ch a ile zapłaciłaś za pneumokoki(szczepionkę)

Kasirka,
dopiero doczytałam Twoje pytanie. Zapłaciłam 300 zł z 10% zniżką. Sczepionke kupowałam tak gdzie chodze z dzieciaczkami do lekarza czyli w LUX MEDZIE. W aptece tez mozna i wtedy jest koszt między 340 a 360 zł. Trzeba podać cztery dawki tej szczepionki. Drugą na początku września, trzecią chyba miesiąc po drugiej a czwartą około 2 roku życia. Oczywiście za każdą trzeba zabulić. Podsumowując koszt płatnych szczepionek to były dwie tzw. 5 w 1 - 250 zł, dwa razy Rotarix - 800 zł i pneumokoki - 300 zł. Razem 1350 zł, poprostu szok:szok:

Dziś Natalia kończy 3 i pół miesiąca. Waży 7090g, dwa tygodnie temu ważyła 6820, więc przybrała na wadze 270g. Moja duża dziewczynka... :-):-):-):tak::szok::laugh2:

A moj Kubala, jak sie wczoraj okazalo, wazy 6280. Niestety w ciagu ostatnich 3 tyg. przybral tylko 280, wiec troche za malo, i zaczynamy dokarmianko :tak:

anusia ja to jestem w szoku:szok:bo my w niemczech to wszystkie szczepienia i lekarstwa i badania dla dzieciaczkow gratisowo mamy:tak:wiedzialam ze w Polsce sie placi ale ze az tyle???:no:

A Emilka tydzien temu 6700 wazyla a wzrost dalej bez zmian:tak:malutka bedzie jak jej mamusia:tak:

reklama
szminka - u nas też gratisowo i w promocji więcej kłóć państwo funduje... ale my chcemy im tego oszczedzić:-D;-)

aaaaaaaaaaaaaaaa ale to chyba chodzi o te dodatkowo... pneumokoki i takie tam.............?

Do góry