reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga Kwietniowych Dzieciaczkow

Lenka 10 lipca wazyla 6100 a przed wczoraj wazylam sie z nia i wazy 6500 czyli przez 3 tyg przybrala 400g.. wydaje mi sie, ze waga zaczyna sie stopowac nie leci juz tak szybko:-)

reklama
Byliśmy dziś u pediatry. Oto najnowsze dane: Wzrost - 63 cm., waga - 7590g.
Wydaje mi się, że to dość dużo, ale lekarz powiedział, że jest ok.
moz-screenshot.jpg
attachment.php

KASIU - ja mysle ze nie powinnas sie przejmowac za bardzo. Moj Kuba niewiele ciezszy od Martynki, bo 24.07 wazyl 5750 g, a dziewczynki z reguly sa mniejsze, iwec chyba nie jest tak zle, co. A co mowi pediatra?

Dzisiaj byliśmy na szczepieniu i odrazu małego zważyli i wymierzyli.

Waga: 6900g (mało przybrał przez 6 tygodni bo tylko 600g)
Długośc: 66 cm (6 tygodni temu też tyle było)
Obwód główki: 41 cm (6 tygodni temu było 38)
Obwód klatki piersiowej: 40 cm (ostatnio było 38 cm)

Teraz to dzieciaczki będą chyba wolniej rosnac co? I przybierac na wadze tez....
SAMI - ale ta waga i tak nie jest zła, czy mi się wydaje? Mysle ze ok :tak:

Tak sobie teraz sprawdzilam inne wymiary Kuby z mierzenia 24.07 - klatka piersiowa 40,5 cm i glowka 39 cm....czyli tez tak podobnie do reszty nie?

reklama
Do góry