reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga i wzrost styczniowych maluszków

Blaneczka też kruszynka chyba najlżejsza ze styczniaków 9200 non stop, ubranka nosi na 75-80.
Za to Oliwia prawie 4 latka 18 kg i ciuszki nosi na 110

reklama
Daga - Karolcia nie dużo cięższa, bo okolo 9300 (dwa dni temu było 9260) ;-) dziewczynki nie muszą być duże :-D no i my też cały czas ubranka rozmiar 80..

Moja Olka coś około 9700-9800
ubranka 80
wzrost na oko 78 ...
Zaczynam szybko kupowac wiekszy rozmiar bo teraz niewielki zapas a niektore na styk ubranka mamy.
:sorry:

Daga najlżejszy styczniak to mój maluch waży teraz ok 8700-8750 a chodzi przważnie w 80 ale już raczej tych większych:-D

Tak Kubus jest najlżejszy a potem moja Lura 9180g;-) tylko, że moja wysoka jest 86;-) a nogi uhh dłuuugie ma..rajstopki w pasie za duże w stópkach a na długość małe;-) teraz muszę jechać po 92!!

Madzia :szok::szok: troche się zdziwiłam ... że córa w wieku 3 lat 13 ważyła, ale wydaje mi się, że jest to także sprawa kości - on zawsze był przysłowiowym klockiem, jak miał 3 miesiące to wołalismy na niego Rysio Kalisz z powodu dwóch podbródków :-D a teraz utrzymuje tą wagę 12,7 kg od około 2,5 m-ca, tylko się wyciąga. właśnie tak jak napisała KasiaJ82, my także rajstopki na 92 musimy zakupić. Będziemy u pani dr w następnym tygodniu to zobaczymy co tam wyjdzie w centylach ;-)

Kluliczek należy się cieszyć, że takiego chłopaka masz dorodnego :-D ale sczerze mówiąc baaardzo wysoki jest.

Raczej malutkiego, ja piszę o moim starszaku :-p. Tusiek to pewnie 11 dobija, ale niski po rodzicach jest, w końcu tatuś mu geny piktowskie przekazał, a mamusia sama nie wie skąd takie wyniosła, ale też od jakiś mieszkańców terenów zimnych :-p.

Dziś Ola była ważona na szczepieniu - 13,5 miesiąca - 9360g :happy: Nie wiem jak ona to zrobiła, byłam pewna że ok 10 kg będzie...
Ubranka głównie na 80.

Ostatnia edycja:
reklama
No to ładny jest rozrzut pomiędzy styczniakami.....Jedne ponad 12 inne ledwo 9.....Masakra....ja jako socjolog to już oczywiście na statystki przeliczam :-D :-D Moje biedactwo schudło...prawie 600 gramów prze chorowanie i zabkowanie...Mielismy prawie 12 a teraz ledwo 11 kilo waży...I pucki ma takie malutkie buuuu :-)

Moj tata na Piotrka mówił Wojtek....od Wojciecha Manna :-D.....oj to było grubiutkie kiedys :-)

Do góry