reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga i wzrost styczniowych maluszków

Blaneczka też kruszynka chyba najlżejsza ze styczniaków 9200 non stop, ubranka nosi na 75-80.
Za to Oliwia prawie 4 latka 18 kg i ciuszki nosi na 110

reklama
Daga - Karolcia nie dużo cięższa, bo okolo 9300 (dwa dni temu było 9260) ;-) dziewczynki nie muszą być duże :-D no i my też cały czas ubranka rozmiar 80..

Moja Olka coś około 9700-9800
ubranka 80
wzrost na oko 78 ...
Zaczynam szybko kupowac wiekszy rozmiar bo teraz niewielki zapas a niektore na styk ubranka mamy.
:sorry:

Daga najlżejszy styczniak to mój maluch waży teraz ok 8700-8750 a chodzi przważnie w 80 ale już raczej tych większych:-D

Tak Kubus jest najlżejszy a potem moja Lura 9180g;-) tylko, że moja wysoka jest 86;-) a nogi uhh dłuuugie ma..rajstopki w pasie za duże w stópkach a na długość małe;-) teraz muszę jechać po 92!!

Madzia :szok::szok: troche się zdziwiłam ... że córa w wieku 3 lat 13 ważyła, ale wydaje mi się, że jest to także sprawa kości - on zawsze był przysłowiowym klockiem, jak miał 3 miesiące to wołalismy na niego Rysio Kalisz z powodu dwóch podbródków :-D a teraz utrzymuje tą wagę 12,7 kg od około 2,5 m-ca, tylko się wyciąga. właśnie tak jak napisała KasiaJ82, my także rajstopki na 92 musimy zakupić. Będziemy u pani dr w następnym tygodniu to zobaczymy co tam wyjdzie w centylach ;-)

Kluliczek należy się cieszyć, że takiego chłopaka masz dorodnego :-D ale sczerze mówiąc baaardzo wysoki jest.

Raczej malutkiego, ja piszę o moim starszaku :-p. Tusiek to pewnie 11 dobija, ale niski po rodzicach jest, w końcu tatuś mu geny piktowskie przekazał, a mamusia sama nie wie skąd takie wyniosła, ale też od jakiś mieszkańców terenów zimnych :-p.

Dziś Ola była ważona na szczepieniu - 13,5 miesiąca - 9360g :happy: Nie wiem jak ona to zrobiła, byłam pewna że ok 10 kg będzie...
Ubranka głównie na 80.

Ostatnia edycja:
reklama
No to ładny jest rozrzut pomiędzy styczniakami.....Jedne ponad 12 inne ledwo 9.....Masakra....ja jako socjolog to już oczywiście na statystki przeliczam :-D :-D Moje biedactwo schudło...prawie 600 gramów prze chorowanie i zabkowanie...Mielismy prawie 12 a teraz ledwo 11 kilo waży...I pucki ma takie malutkie buuuu :-)

Moj tata na Piotrka mówił Wojtek....od Wojciecha Manna :-D.....oj to było grubiutkie kiedys :-)

Do góry