reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga i wzrost styczniowych maluszków

Wczoraj ważyłam Mata - na prawie ukończone 10m-cy ma 10 kg 300g (w ostatni m-c przybrał 300g), a mierzy 77cm. Wygląda jak długa, chuda glizda...:-D:tak::-):-p

reklama
No Julka urodziła się 4400 i 62 cm.
Na chwilę obecną na liczniku 9.950 i 82 cm. Ciuszki na 80 cm są na styk, przechodzimy na 86 już pomału. :tak:
to prawie identyko wcześniej i teraz w sumie też. Rozmiar 80 też już do odstawki :tak:

Jak Maja sobie tupta, a ja trzymam Ją za rączki to nie muszę się schylać :-D bo mam caaałe 157 cm :sorry2:

Krzyś od wrzesnia nie przybrał ani grama..tzn w czasie ostaniej choroby stracił 200 g i z bieda je nadrobił i dlatego ciagle wazy jak wazył 9 kg i ma 76 cm

Ola 10 miesięcy 8 kg i 76 cm. W miesiąc przybrała tylko 300g i nic nie urosła !:szok: albo to moje mierzenie marne, bo po ciuchach widze że rośnie

no to Ola wysoka szczuplutka dziewczynka jest - pewnie nogi ma długaśne :-)

nasza Ola do 6 miesiąca szybko przybierała - akurat podwoiła wagę bo równo 8900g ważyła, a potem przyrost spowolniał - kiedy tam 6 miechów miała :eek: wychodzi na to że w przeciągu 5 miesięcy przybrała 700g :sorry: bo ostatnio jak ważyliśmy ją to wyszło 9600g.... no ale jak tu tyć skoro na tyłku usiedzieć nie może :-p

reklama
Do góry