reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga I Wzrost Bobasów

To wiecie ile wazy moja Zosia 9,5 w ciuszkach!!!! nie mamy klopoty z niedowaga:) ale nadwagi tez nie ma (jeszcze) ale ona naprawde tak duzo nie je!!!

reklama
Iza1 moja Maja wazy 7200 g wiec tez nalezy do tych najlzejszych ale ona jest tez dosyc malutka. Mierzyla tylko 52 cm a teraz tylko 68 podobno:)))
NO ale i tak od porodu duzo urosla:)))
I wogole jest taka chuda ze musze kupic dodatkowe pasy do krzeselka bo jak jest zapieta to i tak skubana potrafi sie tak krecic ze nagle stoi i nie ma pasow :) czary mary znaczy sie:))))

Woloszki Karolcia miała też 52 cm i wazyła 2750 gram więc też sporo przybrała, a na długość to nie wiem ile ma ale raczej jest dość długa. Ja miałam swego czasu problem z szelkami w wózku, ale jak się zrobiło chłodniej to dzięki ubrankom jest ok. :tak: bo wiadomo wtedy grubsza jest :-D

Margarett Marcie raczej chodzi o to że Antek w ostatnim miesiącu przybrał 1100 gram a nie że waży 11 kg bo to chyba byłaby przesada jak na ten wiek :-D
Czarownica masz co dźwigać :tak:

Oj rosną nasze dzieciaczki rosną :tak:

My wczoraj zważyliśmy Misia i nasz chłop waży już 10 kilo :-) Pani doktórka powiedziała, że wygląda jak roczne dziecko ;-) Bo nie jest grubaskiem, tylko jest wysoki. Ciuszki nosimy już od dawna na 86 cm lub na wiek 9-12 miesięcy ;-)

ta, mamy juz co nosić.

Mateuszkowego waga wynosi 10 bez 10 deko:) też nie jest pulchny tylko jest wysoki. No i pewnie ma cięzkie kości za mamusią. A tak na marginesie, to odziedziczył chyba wszystko to co najgorsze po mnie, bladość, letko odstające uszko, strachliwość, no ale pogodny i śmieszek też ma za mną;-) .Za tatuśkiem ma nerwek:wściekła/y: .

Ale to sie jeszcze zmieni:tak:

My dzis bylismy na wazeniu no i juz sama nie wiem co myslec. Dzis nie bylo naszej lekarki wiec inna nas "obsluzyla"
Maja wazy 7500 g w ciagu miesiaca przybrala 300 g. Ta lekarka twierdzi ze to za malo i ze mam jej dawac wiecej jedzenia bo chyba niedojada mi dziecko. A ona tyle je ze az sie boje o jej zoladek przeciez ma taki malutki. Lekarka nas skierowala na morfologie i mocz w zwiazku z maly przybieraniem wagi.
A nasza lekarka jak na szczepieniu bylismy ze Maja jak narazie przybiera dobrze, chodz wczesniej przybrala w ciagu miesiaca tylko 100 g. I ze nie mam sie martwic bo widocznie nalezy do tych szczuplejszych w przeciwienstwie do mamusi :-D
I teraz juz sama nie wiem co myslec co lekarz to inna opinia :no:
Ja np widze postepy z jedzeniem kiedys nawet calego malego sloiczka nie zjadla a teraz zje duzy i jeszcze dopcha cycem albo czyms innym.
No i widac ze jest poprawa bo wczesniej przybrala 100 g a teraz 300g
A ile wogole w tym wieku dzieciaczki powinny przybierac miesiecznie ?

reklama
To i my sie pochwalimy ile waga wskazałą nam w czwartek 7900g.Ile mierzy to nie wiem bo doktórka jej nie mierzy ale ciuszki juz są ubierane na 68lub 74.A i co ważniejsze Dominka nawet nie piskła na szczepieniu.

Do góry