reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga I Wzrost Bobasów

A my bylismy tez ostatnio u ortopedy na kontroli i przy okazji zwazyłam Natalkę i wyszło 9300 :-D Niezle co? Przybrała w ciągu miesiąca prawei pół kilo:) ja myśle, ze teraz wlaśnie tak 300-400g to wystarczająco jest, nasze maluchy coraz wiecej sie ruszają i już nie będa tak przybierac jak kiedys.

reklama
No to ja juz tej lekarki nie rozumiem. Maja przybrala wciagu tego miesiaca 300 g i niorac pod uwage co potrafi robic ile sie rusza to i tak dobrze przybrala. A ona mi mowi ze za malo ze mam jej dawac wiecej jesc (przez dwa dni jadla marnie za duzo sie w wigilie najadla ;-) ) i mnie na wyniki krwi i moczu wyslala. Narazie jej nie robie po swietach albo po sylwestrze pojde do naszej lekarki i sie dowiem co i jak.

Wołoszki myśle że nie masz powodu aby się martwić 300g na miesiąc to całkiem odpowiednio, Kuba był ważony przed świętami i ważył 8350, przez miesiąc przybrał 250 g i to było ok

Wogole nie ma co sie przejmowac, wazne zeby dziecko zdrowo wygladalo. Moja Maja wygladala, nawet zbyt zdrowo :-D a teraz sie wyciaga :-) pod koniec wrzesnia wazyla 8140g a teraz wazy 9kg i jest dobrze. A badania mozna zrobic dla spokoju ducha, jak juz lekarz polecil.

Oglądałam wczoraj zdjęcia.
Matko! Jaka Jagoda była chuda jeszcze w lipcu. Zapadnięte policzki, nóżki jak zapałki...Teraz mam wrażenie, że ja głodziłam. Trochę mnie to podłamało. Dobrze, że teraz już wygląda dobrze. Nie za grubo, nie za chudo.

Nie wiem, ile teraz waży. Ma być ważona właśnie w styczniu, więc zobaczymy. Lekarka nam zabroniła ważyć ją częściej niż raz na 2 m-ce. Chyba, że będą problemy z jedzeniem. Na szczęście nie ma.

Wczoraj na wizycie u lekarki ważyła w ubranku 8400. Wieczorem zważyliśmy ubranie i pieluchę i wyszło nam, że waży ok 8100. Mierzona niestety nie była.

Chyba przez święta trochę przytyła, bo czuję różnicę przy podrzucaniu jej.

No i my po wizycie u lekarza, wszystko super a waga... 9620 g :szok: czyli 1 kg w ciągu ostatniego miesiąca! (widac święta nie tylko na mojej wadze się odbiły ;-) )
I pomyśleć, żę kiedyś bałam się że Oliwka za mało waży i przybierała tylko 250 - 300 g miesięcznie.
Ale wg ilości pokarmów wszystko oki - nie mamy niczego odejmować.

Magadaleona kilogram na miesiąc:szok: nieźle:tak:

Ja dziś byłam zważyć Karolinkę przybrała 600 gram (jak na nią to wydaje mi się że też dużo - święta :-D ) i waży 7900 gram. Czyli dalej zalicza się do drobniutkich bobasków :-)

reklama
My dzisiaj po wizycie u lekarza- waga Antosi 10200g, przybrał 600g w ciagu m-ca, jak na niego to mało bo zawsze było ponad 1 kg ale zaczął w koncu się ruszać- raczkuje i wstaje!

Do góry