reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Waga I Wzrost Bobasów

reklama
Ładnie , ładnie- to jest mały głodomorek;-) ;-) ;-)
A wogóle po nim nie widac tej wagi, jest taki "ubity" i ma delikatne rysy! dopiero jak sie go podniesie to czuć wage:-D :-D :-D

Jak czytałam Wasze posty to widzę, że większość dzieci jest raczej dorodnych. Moja niunia waży 7900 w ubraniu, więc golasek pewnie będzie ważył ok. 7600, a przy tym dosyć długa jak na swój wiek, więc jest chudziutka i ma taką małą dupinkę:-D . Ale za to ma pućki więc jak jest ubrana, w spodenki i kurteczkę to wygląda bardzo dorodnie. Za to jak założę jej body i rajstopki to się robi taka mała glizdka:laugh2: .
Kiedyś się tym strasznie przejmowałam i martwiłam, ale już się wyluzowałam. Jest chudzinka ale zdrowa i wesoła.
Tylko czasami jeszcze się denerwuję, bo oprócz Nutramigenu (ma skazę białkową) nic nie chce jeść. Karmienie zupkami to katorga i dla mnie i dla niej.

Witam nową mamusie Asiun Twoja córeczka coś podobnie do mojej waży.Jak byłam z nią w grudniu na ważeniu to miała 7900g.

A co do jedzenia toteż czasem mam problem dać Dominice obiadek bo pluje dalej niż widzi.I Domisia jest opluta i ja cała.

Już jest laska:-D .

A jeśli chodzi o sprawy pokarmowe, to już trochę z nią przeszłam((. Dlatego bardziej niż wagą przejmuję się tym, że niunia potrzebuje trochę bardziej urozmaicone jedzenie niż Nutramigen z kleikiem ryżowym i suszoną śliwką słoiczkową.
W potrawkach słoiczkowych jest mięsko a ona miała niedobór żelaza.
Poza tym była uczulona na marchewkę, więc miała tylko trzy słoiczki do wyboru a i tak żadnego nie jadła. Teraz sprawdzam, czy już może jeść marchewkę. Na razie dwa dni testuję zupki z marchewką ale trudno jej coś wcisnąć.

reklama
No właśnie, moja niunia w czapeczce też wygląda całkiem całkiem, szczególnie jak jej założyć obszerniejsze ubranko. Wtedy to nawet niektórzy mówią, że to pulchniaczek :-) .

Do góry