reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

waga i wzgrost naszych kruszynek

reklama
U nas tez kolo 7kg,jutro sie dowiem,ale z tego co wiem to maly dobrze przybiera na wadze.Jedzie caly czas na tym samym centylu.A w rodzinie tez raczej wszyscy drobni są:-)

enka mój mały to też nie zła kluska 10 kg!mamy co ponosić.Ale mój Oli duży się urodził 3750 więc może to dla tego:eek:
Moja wazyla 4010 jak sie urodzila a teraz mooooze 6,5-7... takze nie jest to regula. najwazniejsze o ile sie nie myle,to dziecko powinno podwoic swoja wage urodzeniowa w ciagu pierwszych 6 mc..:rofl2:

Jasne, że nie ma reguły-ale z tego co widzę, dziewczynki są dużo drobniejsze "filigranowe", a chłopaki to chłopaki, muszą być "silne";-), żeby nosić nasze księżniczki na rękach:tak::tak::tak:

NO TO moja będzie chłopcom nie tylko książeczki ale i samych chłopców nosiłą (jak za jaskiniowcyh czasów) dzis na wadze domowej około 7500 wzrost około 68-70 -72 tak mniej więcej bo trudno tego ruchliwego gnomika dokładnie obmierzyc :)

Ostatnia edycja:
My dziś po ważeniu.No i mamy malutko,bo 6900kg.Poza tym wszystko ok,maly zdrowiutki i z rozwojem nawet prześciga swoich rowiesnikow.Przybral tylko 300g przez ostatni miesiac.Troche sie zdziwilam,mimo iz jest na cycu to zajada juz praktycznie wszytsko i w duzych ilosciach,wiec nie wiem gdzie to chomikuje.Widocznie taka nasza natura,wszyscy w rodzinie drobniutcy.

reklama
Do góry