reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

waga i wzgrost naszych kruszynek

Dzis wazylismy sie w przychodni i bylo 6250 :sorry2: chyba jestesmy tu najchudsi w tym "wieku" :sorry2: ale juz Michal wszedl na 3 centyl wiec sie ciut poprawilo. Przez miesiac pol kg przybralismy. Jeszcze nam duzo do podwojenia wagi urodzeniowej ... musimy dobic do 7

reklama
Nikolka waży już 9300 każdy jak ją widzi to nie wierzy że ma 5 mies.Gabarytowo wygląda na 9 mies.:tak::laugh2:Jest taka długa i grubej kości,ubranka większość nosi na roz.80.Też jest na cycku,plus tarte jabłuszko i dynia z jabłkiem wyrobu mojej mamy.:happy:

Nikolka waży już 9300 każdy jak ją widzi to nie wierzy że ma 5 mies.Gabarytowo wygląda na 9 mies.:tak::laugh2:Jest taka długa i grubej kości,ubranka większość nosi na roz.80.Też jest na cycku,plus tarte jabłuszko i dynia z jabłkiem wyrobu mojej mamy.:happy:
no to przebiłaś moją kluskę hahahah , nie ma to jak dobry cyc mamy :)

Ale rosną szkraby, a my po wizycie na odziale dziecięcym:
Maciek -0,5 kg :-(
ja -2 kg:-) chyba poproszę by mnie tam przyjeli jeszcze na jakis tydzień :-D tyle że już bez małego

Ale rosną szkraby, a my po wizycie na odziale dziecięcym:
Maciek -0,5 kg :-(
ja -2 kg:-) chyba poproszę by mnie tam przyjeli jeszcze na jakis tydzień :-D tyle że już bez małego
tiaaa juz to widzę jak małego zostawiasz hahah, a tak powaznie to coś w tym jest ze w szpitalu zawsze na - się wychodzi:confused: dieta cud po prostu :cool2:

U nas 9 kilo i około 72cm :) I najlepsze jest to, że wszyscy, którzy widza naszego "Maluszka" dzielą się na 2 kategorie:
1- "niemożliwe, że ma aż 9 kilo!"
2- "niemozliwe, że ma tylko 5,5 miesiąca" ;)

U nas kazdy mowi,ze niemozliwe,ze Nati ma 3,5 roku,wyglada na 4-5.. az przesto nie dosatlismy znizki dla dzieci do lat 4 na takim tu eldorado... haha wczoraj sie dowiedzielismy,ze sa..bo kolezanka przyszla z roczniakiem i dostala .. a u nas chyba z gory zalozyli,ze starsza...a pol roku to duzo! :>

Dzis wazylismy sie w przychodni i bylo 6250 :sorry2: chyba jestesmy tu najchudsi w tym "wieku" :sorry2: ale juz Michal wszedl na 3 centyl wiec sie ciut poprawilo. Przez miesiac pol kg przybralismy. Jeszcze nam duzo do podwojenia wagi urodzeniowej ... musimy dobic do 7

Livia nie wiem dokładnie ile ważyła moja mała jak miała 5 miesięcy i dwa tygodnie, ale dwa dni przed skończeniem pół roczku ważyła 6600 i to fakt patrzy się tęż na wagę wyjściową, bo niby po pól roczku dziecko powinno podwoić a po roku potroić:):)A Amelka urodziła się 3980 to do 8kg jeszcze nam sporo brakuje, nie tyle co Wam, tak więc wcale nie jesteście najchudsi, głowa do góry!!!

reklama
Moja też waga kogucia ... 6700 72 cm pół roczku ...Dziś po szczepieniu główka 44 cm klatka 43- wszystko w porządku mieścimy się w normie, ale profilaty profilaktycznie jutro robimy usg główki, bo powinna być rzekomo ciut mniejsza od klatki...Lepiej wszystko sprawdzić.

Do góry