reklama
ewa72 faktycznie dziwne ma smaki ten Twój synuś, moja nutramigenu nie tkneła się nawet jak nic nie jadła ,po prostu protestowała na całego, a że wszystkie pozostałości typu mleko, kaszki zjada tatuś po małej to tym razem i tatuś nie chciał, ale wcale się nie dziwię, jak tylko otworzyłam puszkę to "zapach" jaki wyleciał przyprawił mnie o mdłości
TolaLee moja kuzynka ma to samo, mała tylko na cycku i ważyła ponad 9kg i też lekarka kazała odchudzać, bo nawet nie może wziąć sobie nóżek złapać i do buźki próbować wkładać
W kwestii sprawności to moja chudzinka jest dużo lepsza od córki kuzynki choć młodsza o 20 dni!!I tak to już bywa, jedne mamy zastanawiają się co robić żeby dziecko mniej wcinało, drugie w tym ja co tu zrobić żeby dziecko jadło
TolaLee moja kuzynka ma to samo, mała tylko na cycku i ważyła ponad 9kg i też lekarka kazała odchudzać, bo nawet nie może wziąć sobie nóżek złapać i do buźki próbować wkładać
W kwestii sprawności to moja chudzinka jest dużo lepsza od córki kuzynki choć młodsza o 20 dni!!I tak to już bywa, jedne mamy zastanawiają się co robić żeby dziecko mniej wcinało, drugie w tym ja co tu zrobić żeby dziecko jadło
ewa72
Mama Maciusia
agawa75-widzisz sama,dziwne te moje dziecie.Dzisiaj podalam mu ichniejsza owsianke dle niemowlat.O dziwo,zjadl i to tak,ze dorabialam dokladke!!!Otwieral buzke tak pierwszy raz w zyciu.Zobaczymy jutro...
1984klaudynka
Zaciekawiona BB
U nas 8820g i 70cm I to tylko na cycu ;-) Ale nawet w pierwszym miesiacu, kiedy Maluch przybrał przez 31 dni 1600g (!) na moje pytanie odnosnie ograniczania jedzenia pani dr odpowiedziała,że na piersi sie nie ogranicza - więc nawet nie myślimy o ograniczaniu :-) Wtedy pani dr powiedziała tez, że miała tylko jednego pacjenta, którego nawet chciała wysłać na badania, bo na samej piersi przybierał około 2,5kg miesięcznie I jak miał pół roku to wazył 16kg! Ale mama tego "małego" przyniosła książeczkę starszego syna i tamten przybierał tak samo I z perspektywy czasu okazało się, ze i taki wielki przyrost nie był patologią - w tej chwili chłopak ma 7 lat i jest wręcz chudy
eli gratulacje dla hanni:-)
my tez ostatni zmienilysmy nan ha na bebilon comfort (i minely uporczywe gazy i bol brzuszka:-):-))
eli a bebiko dalas od razu 2? bo nam lekarka kazala najpierw dac 1 a pozniej przejsc na 2....
my tez ostatni zmienilysmy nan ha na bebilon comfort (i minely uporczywe gazy i bol brzuszka:-):-))
eli a bebiko dalas od razu 2? bo nam lekarka kazala najpierw dac 1 a pozniej przejsc na 2....
reklama
Ja na razie odstawiłam kaszkę z bananami , której mała nie chciała pić a po drugie dostała po niej wysypkiZa to dziś mleczko wcieła super a że byliśmy dziś u neurologa i wróciliśmy wprost na zupkę to nie mogłam się napatrzeć jak moje dziecko wcina zupkeDziś była ważona i mierzona, choć pani doktor powiedziała że co lekarz czy pielęgniarka to inaczej mierzy dzicko i z tym mierzeniem to trzeba tak z przymrużeniem oka patrzećTak więc w sobotę mija pół roczku i Amelka waży 6600 i ma 66cm!!Ot taka kruszynka:-):-)