reklama
henrietta5
Fanka BB :)
a ja myślałam,że mój Kubuś jest grubaskiem a tu widzę większe żarłoczki- w 7 tygodniu mielismy wagę 5540 a urodzeniowa 3950
eli88 ostatnio sprawę wagi i przybierania konsultowałam aż z trzema lekarzami, jak już wcześniej pisałam moja mała nie przybiera za dużo, ciągnie cyca a potem jak już musi popracować to jej się nie chce:-(Niby mam ją dokarmiać świństwem o nazwie nutramigen, szyszunka wie coś na temat smaku tego mleczka ale mała na spaniu jak już jest bardzo głodna po 3 godzinach spania wypija góra 60 ml i wypluwa a jak jej dam cycusia to mruczy słodko.......
Co do wagi to lekarze wytłumaczyli mi że przez drugi i trzeci miesiąc życia dziecko powinno przybrać około 750 gram, ale są dzieci które w tym czasie przybierają 1kg i jest to w normie a są dzieci które przybierają 500 gram a nawet mniej i nie należy nigdy odstawiać całkowicie od cycusia!!Pozatym powiedziała mi świetna pani od laktacji, że w drugim / trzecim miesiącu występuje tzw kryzys laktacyjny, gdzie tego mleczka jest trochę mniej i trzeba dziecko przystawiać częściej i najlepiej przetrwać to bo potem już wszystko się ładnie normujeMoja mała ostatnio przybrała w ciągu tygodnia 15dkg, niby tak malutko a dla nas to sukces po wcześniejszym jeszcze mniejszym przybieraniu:-)A tymczasem poszłam w ślady szyszunki, postanowiłam wyluzować, dalej karmić i zobaczyć co będzie dalej i byle do końca 4 miesiąca, kiedy zaczniemy podawać zupkiEli a ile Twoja malutka teraz waży??
Co do wagi to lekarze wytłumaczyli mi że przez drugi i trzeci miesiąc życia dziecko powinno przybrać około 750 gram, ale są dzieci które w tym czasie przybierają 1kg i jest to w normie a są dzieci które przybierają 500 gram a nawet mniej i nie należy nigdy odstawiać całkowicie od cycusia!!Pozatym powiedziała mi świetna pani od laktacji, że w drugim / trzecim miesiącu występuje tzw kryzys laktacyjny, gdzie tego mleczka jest trochę mniej i trzeba dziecko przystawiać częściej i najlepiej przetrwać to bo potem już wszystko się ładnie normujeMoja mała ostatnio przybrała w ciągu tygodnia 15dkg, niby tak malutko a dla nas to sukces po wcześniejszym jeszcze mniejszym przybieraniu:-)A tymczasem poszłam w ślady szyszunki, postanowiłam wyluzować, dalej karmić i zobaczyć co będzie dalej i byle do końca 4 miesiąca, kiedy zaczniemy podawać zupkiEli a ile Twoja malutka teraz waży??
hmmmmm czyli forumowo zostao ustalone, ze po 4 miesiacu mamuski karmiace cycusiem dostaja troszke wolnego i karmią zupkami troszke? bo chyba cos nie doczytalam, a czasu malo by grzebac po forum...
nie lamac sie jak nie ma mleczka!!!! czekac wyluzowac i mleczko wyplynie
nie lamac sie jak nie ma mleczka!!!! czekac wyluzowac i mleczko wyplynie
kaluska
Fanka BB :)
Mój maluch też na cycusiu
Ładnie przybiera- 6tydzień 4600 a urodzeniowa 3350
Ja się nie wyłamuje- najpóźniej po 4miesiącu wprowadzamy zupki i kaszki
Ładnie przybiera- 6tydzień 4600 a urodzeniowa 3350
Ja się nie wyłamuje- najpóźniej po 4miesiącu wprowadzamy zupki i kaszki
MagdaCha
podwójnie wrześniowa
Igorek dzisiaj 4600 - 7 tydzień