reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

waga i wzgrost naszych kruszynek

dziś.. po prawie 2 miesiącach (bez 1 tygodnia) w końcu miałyśmy z Hanią szczepienia, ważenie i mierzenie...

Po szczepieniu hardcore.. Malutka strasznie płacze, bardzo ją boli, a ja płakałam razem z nią.. najpierw dałam jej czopek Vibrucol na uspokojenie i spała spokojniutko, ale później wystąpiła gorączka 38,5 i musiałam podać przeciwgorączkowy :-( teraz maleństwo zasnęło po 2 godzinach płaczu.. jedna nóżka zaczerwieniona ale smaruję altacetem... a pomiary

główka:
-w dniu urodzenia - 30cm
-dziś - 34,5cm

brzuszek:
-w dniu urodzenia - 30cm
-dziś - 36cm

waga:
-w dniu urodzenia - 3000gram
-dziś - 4150 gram (choć na naszej wadze było widac że 4300 no ale ok.. każda waga inaczej waży)

wzrost
-w dniu urodzenia - 52cm
-dziś - 55cm :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Eli a czym szczepiłaś? Ja cały czas zastanawiam się czym ją szczepić. Chciałabym spróbować zaszczepić ją bezpłatnymi ale gdzieś w podświadomości mam wątpliwości czy dobrze zrobię.

Moja Milka przy urodzeniu ważyła 3620 i miała (niby) 56 cm, przy wyjściu ze szpitala waga jej spadła do 3280, w 2 tygodniu ważyła 3680. Jutro kończy 3 tyg i zobaczymy ile przybrała:-)
A wzrostu ma teraz 56 cm, w tym szpitalu musieli ją zmierzyć na wyrost, bo w domu nam wyszło 52-53 cm.

aniutek nam w duomu wychodziło 48 i gwarantuje że źle mierzyłaś tak jak my :-D

szczepiłam hexą + pneumo + rota czyli były 2 kłucia.. jeśli nie szczepisz na pneumo to weź sobie bezpłatne bo to bodajrze 2 kłucia są... ja sie zdecydowałam na hexę tylko przez te pneumo... nie chciałam żeby mała miała 3 wkłucia

My po badaniu dziś- waga urodzeniowa 3700, spadek w szpitalu do 3240, dziś skończony 6 tydzień- 5040. Wzrost ur 55 cm, dziś 57 cm. :-D

Borysku też widzę koksujesz nieźle

To ja zamelduję Cinka

Waga urodzeniowa 3400
na wyjście ze szpitala 3260
4,5 tygodnia 4100
6,5 tygodnia 4900

reklama
Fredko ale nie sugeruj się tymi cenami, bo moja koleżanka w przychodni 5km od nas (a to już śląskie województwo) płaciła za samą hexę 150zł :sorry: a uważam że 50zł to kolosalna różnica w cenie

Do góry