reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga i wymiary naszych dzieciaczków :)

reklama
Pabla, ale to wychodzi 200 gr na miesiąc czyli w strefach niskich, ale normy dla tego wieku. Jak na Lenkę z ogniem w pupie szalejącą po domu, to uważam, że wynik bardzo dobry:tak:

ja nie wiem ile mala przybiera co tydzien ani nawet co miesiac :zawstydzona/y: w kazdym razie dobrze wyglada :-p ma sporo faldek-chuda nie jest; :-p

My po wczorajszym szczepieniu osiągnęłyśmy następujące wymiary:tak:
Waga: 10400g;-)
Obwód główki: 46cm
Długość: 76cm (mierzona przez mamusie)
Przybieramy gdzieś 500g miesięcznie, więc chyba w normie:szok:

Antek waży 9200 g , wzrost 78 cm, główka 46cm:-) co do wagi to byłam pewna, że przekroczył 10kg a tu d...:-( ciężki jest bardzo i taki duży, a waży mało przez 3 miesiące przytył 600 g, czyli 200 g na miesiąc:eek:

u nas wczoraj waga pokazała 8520g
pzybyło za 1,5 miesiąca 520g
pani dr mówi, że jest wszystko dobrze
a jeszcze później sama zmierzę wielkoluda:-)
po mierzeniu 77cm

Ostatnia edycja:
reklama
U nas 10kg220:-):tak::-D;-) Pani doktor twierdzi, że jest super. Skoro tak, to super:tak::tak::tak: Pozdrawiamy wszystkie maluszki:-D

Do góry