reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga i wymiary naszych dzieciaczków :)

Madziu Macio jest idealny:tak::tak:
Ika no nieźle, mama proszę nam zdradzić czym podkarmiasz córunię, bo my też tak chcemy ważyć:-D

reklama
hmmm no jak to mc chicken z frytkami:-D:-D:tak::tak:
a tak poważnie to staram sie takie light rzeczy dawać czyli nie za dużo kleiku itp.:tak::tak::-) no bo same widzicie jakie postępy wagowe

Ika - super!!!
jak ja bym chciała żeby w ciagu mca moja z 500 gr przybyła:sorry2:
ale jak je tak średnio a do tego rusza sie jak mały samochodzik to spala te wszystkie kalorie...

Skąd ja to znam:-) Mała nie należy do łasuchów (je często, ale średnie porcje), ale jest cały czas w ruchu, więc sporo spala! Oj, też tak bym chciała;-)

Post - to ja wszędzie małej zagęszczam, na śniadanie 150 ml kaszki na gęsto że łycha staje, na obiad zupka z kleikiem kukurydzinaym - z jedną łyżeczką, na deser jabłko z bananem i z 90 ml kleiku kukurydzianego i na kolacje mleko 150 ml z 2 łyżkami kaszki. I co, gramy w górę ciężko idą....
chyba musze po każdym posiłku ją kłaść żeby od razu nie spalała.
ja byłam bardzo chuda w młodości i pamiętam że lekarka zalecała mojej mamie po każdym jedzeniu żeby mnie kładła na 30 min i nie pozwalała sie ruszać za bardzo:-D:-D ale ze mną się nie dało:tak: Lena też nie przejawia chęci spokojnego poleżenia czy posiedzenia, wciąż musi się kręcić.

Ika super wynik!!!:-)

Pabla no to Lenka w Twoje ślady idzie:tak:Będzie laska jak mamusia.

U nas chyba dlatego ta waga tak rośnie,bo mały po każdym jedzeniu śpi:sorry2:

Melduję, że u nas waga w granicach 8,6 kg, czyli przez miesiąc Oliwka przybrała około 600 gram i centymetr urosła, czyli ma 76 cm :-)

reklama
Do góry