reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga i wymiary naszych dzieciaczków :)

Madzia - to ładny ciężarek z Maciusia:szok::szok:
moja siostrzenica ma 2 latka i waży 14 kg.....
ale Macius na fotkach nie wygląda na grubaska tylko na dużego chłopca...pozatym później jak dzieciaki biegają, raczkują itp to juz mało przybierają na wadze.
Ja tylko podziwiam noszenia go na rękach....moje 7,2 kg szczęścia mi ciezko lulać na rękach a z reguły po 5-10 min już śpi:tak:

reklama
A my po dzisijeszej kontroli , nowa pani doktor ok. Mamusi się spodobała. Zbadał dziecko bardo uważnie. Młody waży 8kg także przybrał w przeciągu 1 m-ca tylko 100gr ale pani dr mówi że to normalne w tym wieku , no i jeśli jest ruchliwy ( nawet jesli nie raczkuje) to nie ma czym się martwić.
Jak dłudzy jesteśmy to jeszcze nie wiem , samam dzisiaj młodego zmierzę:happy:

Liwus...to chłopak linię trzyma:-):-)
My idziemy jutro po raz drugi do tej samej pani doktor co też się mamie i tacie ostatnio spodobała:-):tak: i zobaczymy ile jej stuknie.. Ja myślę że w okolicach 9 kilo:-) koksownik jeden:-D

Sylcia - Hania jest małym pulpetem:-) w ostatnich 3 mcach chyba z 1,5 kg przybyło jej:-D:-D siostra mówi że buzia jej sie nie zamyka..
pamiętam że kiedyś musiałyśmy do łazienki sie chować przed nia, bo nie dalo sie zjeść w spokoju:tak::tak::tak:;-);-) ale jest też wysoka, więc na grubaska nie wygląda:tak:

Heksa tak jest drobniutka , ale dość wysoka, na szczęście w siatce centylowej się mieści, i to powyżej 10 centyla, więc jest ok. Ale ona straszny niejadek, a winę ponosi chyba dieta, bo była alergia na pokarmy

No to pewnie dlatego bo moja Natalka mając 95cm wazyła 14,5kg na bilansie 2-latka teraz za 2m-ce bedzie miala 3l jakos taki wzrostem byla w górnym centylu a wakowo tak sobie teraz ma 98cm i wage jak pisałam na ok 16kg a je róznie zalezy od dnia. ale 15kg to drobiazg naprawde.

reklama
to chyba bała bym sie mocniej przytulic aby nie pokruszyc szkrabika. wiem ze i tak bywa, ja mam nadwage i mam fioła na punkcie wagi moich dzieci powiem tak szczerze ale natala miesci sie w srodkowych centylach i nie jest przy kości ma taki układ buzi(pucołowate) poliki a reszta wcale nie jest taka otyła(konsultacja lekarska) ale mimo to wszyscy mówia ze pucia a ja odrazu dostaje schizy.......

Do góry