reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga i wymiary naszych dzieciaczków :)

reklama
My dzis po szczepionce na zoltaczke Misiek dzielny facio nawet nie zaplakal:-)
Waga 9650 przez 5 tyg przybral tylko 200 gram troszke malo,ale pediatra powiedziala ze wszystko Ok:tak:

Dzieciaczki pięknie rosną:tak:
A my po wczorajszej wizycie u pediatry prezentujemy swoje niewiarygodne wymiary Gabi:

Waga: 9200g:szok:
Wzrost: 72 cm

Ogólnie dziecko rozwija się ok i nie mam się co jej wagą przejmować.

U nas szczepienie dzisiaj zaliczone i teraz spokój przez pół roku :-)
Moja mała wiercipiętka waży około 8,100 kg :szok: (jakieś 2-3 tyg temu elektroniczna waga sklepowa pokazywała mi 8,200kg), zmierzyć się niestety nie dała bo leżenie w bezruchu przez kilka sekund to zdecydowanie za długo dla mojego dziecka :-D:-D:-D
Lekarz stwierdził, że całkiem nieźle biorąc pod uwagę, że dziecko do roku powinno potroić swoją wagę urodzeniową (Oliwii brakuje do niej 1,5 kg)

My wczoraj byliśmy u lekarza i Maks waży 9900 uważam że dużo przybrał od ostatniej wizyty ale lekarka nic nie powiedziała tylko ze powinnam się cieszyć że ma taka wagę bo na grubego nie wygląda,a w razie choroby to ma zapasy.No to się ciesze ale moje ręce mniej.

Kamu a ja sie troche martwie bo Misiek za malo moim zdaniem przybiera ponad 2 miesiace temu przybral 350 gram w 6 tyg a ostatnio w ciagu miesiaca zaledwie 200 gram.Dziwne to troche bo Maly je duzy deser duzy obiad 3 razy piers i na kolacje kasze.Nie uwazam ze go glodze ale waga bardzo pomalu rosnie:baffled:

Kamu - prawie 10 kg, nieźle Maksiu waży:-) a Twoim rękom faktycznie współczuję, ja ostatnio niosłam swoje 7,5 kg z 1,5 km na rękach i prawie mi odpadły:zawstydzona/y::szok:

No więc ja też sie dziwię bo Maksiu wcale dużo nie ja w zasadzie je tyle co mieisąc temu gdzie przybrał tylko 300 przez miesiąc.Śniadanko kaszka 150 ml potem deserek,obiadek czasem 130 ml czasem 190,potem kisiel ok 150 ml,kolacja ok 210 ml mleka i w nocy 2 razy cyc ok 23/24 i ok 3/4

reklama
Ja sobie tlumacze troszke maly wzrost wagi tym ze Misiek bardzo ruchliwy, chwili w spokoju nie polezy przemieszcza sie wszedzie itd moze spala duzo kcal i dlatego:tak:

Do góry