reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga i wymiary naszych dzieciaczków :)

Wymiary mojego synka po przyjsciu na świat były:
waga urodzeniowa.3000kg
waga przy wypisie 2830kg
obw.głowy36cm
Synek jest wczesniakiem ur.36 tygodniu ciąży.
Data urodzenia to 13lipiec 08 a wypisu 25 lipiec 08 a wage (podaje w datach jak był ważony)
29 lipiec-2890kg
12 sierpień-3535kg
18 sierpień-3800kg
09wrzesień-4695kg
20 paździelnik-6000kg
28paździelnik6020 kg
17 listopad-6400kg
09 grudnia-6700kg
19styczeń-7300kg.
Obecnie synek ma nie całe 7 miesiecy

reklama
Nasze dzisiejsze wymiary to :
waga 7900 g
mózg ;-) 42 cm
klatka piersiowa 44 cm

No i powiedziała że w przeciągu 6 tygodni przybrał 400 g no to tak książkowo . Już nic nie mówiłam że przybrał w przeciągu 3 tygodni te 400 g bo chyba znowu by była wojna. Byłam przecież z nim 16.01 i wtedy ważył 7300g i zdiagnozowała pseudokrzywicę...
No ale może ona nie potrafi liczyć..

Liwus a nie myślałaś żeby zmienić pediatrę bo ona wydaje mi się taka mało kompetentna

Kamu , właśnie dzisiaj byłam u niej ostatni raz. Gdyby nie to że musiałam Adasia zaszczepić to bym już do niej nie poszła. No ale siła wyższa. Także za miesiąc idziemy do innego lekarza :-)

Według ostatnich własnych pomiarów Oliwia waży 8200 i mierzy ok. 74cm :-)
weryfikacja pomiarów przy najbliższym szczepieniu, (pewnie dopiero jak się ludziska wychorują...)

Wercia ma prawie 8 kg, co do miary-musze sama zmierzyc :-) jakies 72 chyba

Ostatnia edycja:
my wczoraj byliśmy na szczepieniu tak więc waga- 7,93 kg wzrost- 73 cm z siatki centylowej wynika, że za wysoki na swoją wage jest

reklama
No no Florcia nie koszykarka tylko modelka jak się patrzy!:-)
U nas wymiarów brak bo w dalszym ciągu czekamy na szczepionke:dry:

Do góry