reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga i wymiary naszych dzieciaczków :)

reklama
pabla on caly czas ma jakies problemy i moze dobrze myslisz ja juz nie wiem sama, no nic wszystko przed nami do roku czasu tak bedzie i anemia i te wszystkie cuda cudenka co sie go trzymaja.

heksa bądź dobrej myśli, niedługo wszystko minie jak ręką odjął.
No i pewnie w przedszkolu przynajmniej nie będzie ci chorował Szumuś.

My po ważeniu i raportujemy, że jest 8,200.
Kurcze mało przybiera. Wychodzi gdzieś koło 600 przez miesiąc. Czy to nie za mało? Od 1,5 miesiąca tak jakby mniej je, nie często z piersi nie chce. Może czas na kaszki...
Z drugiej strony to dobrze bo może w 74 jeszcze trochę pochodzi.

Hashi, no tak ma być.....600 gr to nawet dużo w tym wieku, nie może nadal przybierać po kilogramie, bo jak będzie miał rok, to tłuste nóżki nie uniosą 15-kilogramowego ciałka:-D Wyjątki sie oczywiście zdarzają, ale generalnie norma przybierania w tym wieku jest od 300 do 800 gr.

u nas będzie pewnie powyzej 7kg ale moje wątłe ręce i tak czują ciężar
poczatkiem stycznia mamy wizytę więc się przekonamy

Ja ostatnio ważyłam małą domową metodą, czyli najpierw sama weszłam na wagę a później z małą i odjęłam różnicę :-p i wyszło mi 7 kilosków:happy:

Roni urodzić dziecko z takim obwodem głowy to nie lada wyczyn,aż sobie z ciekawości sprawdziłam to Maksiu przy urodzeniu miał 34 cm.
A miesiąc temu przy wadze 8100 miał 43 cm główki a 43,5 klatki piersiowej

reklama
Do góry