reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Waga i wymiary naszych dzieciaczków :)

Dziewczyny nie ma co sie martwic malym przyrostem tluszczyku .Dzieci mieszcza sie w normach i to najwazniejsze a przynajmniej Wasze rece nie odpadaja po 10 minutach noszenia :-):tak:

reklama
Melduję że po wczorajszym mierzeniu czyli dokładnie w 5 miesiącach Ika miała :

Waga :7400
Długość :73 cm
Główka :41,5
Klata :44,5
Stópka :10

My w sobote byliśmy na pogrzebie babci mojego męża i przyjechała tam kuzynka z synkiem też dzieciaczek z lipca,tylko 10 dni młodszy od Maksa,ale waży 6500 kg drobinka.Maks przy nim wydawał mi sie o kilka miesięcy starszy:-)

No no... Ika nabrała tempa! :-)Tylko tak dalej! Na następnym spotkaniu Krakowskich BabyBoom dogoni Marcela i mu będzie głupio ;-)

Tak poważnie to mam nadzieję że moje dziecię trochę przystopuje bo tak jak Andula nie mam już siły go nosić. A przeciez przed nami najgorsze (najcięższe) miesiące zanim dzieciaki zaczną same śmigać.

obw. główki 43cm
obw. klatki 40cm
niestety mamy dysproporcje i narazie nie wiadomo co dalej.

Heksa u nas też głowa była od początku zbyt duża ( zwłaszcza w stosunku do obwodu klatki piersiowej). Marcel miała jeszcze w szpitalu 2 razy robione USG główki ale wyszło że wszystko ok i poprostu ten typ tak ma. On przy urodzeniu miał gigantyczną głowej bo 41cm (tyle co Ika teraz!). Obecnie dobijamy do .... 50cm! U Was tez na pewno w porzątku!

u nas na badaniach ostatnio (3 tyg temu) tez głowka większa była od klaty ale pediatra stwierdziła ze wsio oki
Heksa głowa do góry - jeszzce się unormuje
widocznie ten typ tak ma jak pisze Kiwaczka

reklama
Do góry