reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Waga i wymiary naszych dzieciaczków :)

Liwus ale śliczny ten twój Adaś - ciasteczko do schrupania :tak::tak: A jeśli chodzi o wage to Twój bobasek jest leciutki w porównaniu do mojego klocuszka :-D mój waży 9450g i ma 74cm :zawstydzona/y: taki z niego głodomorek :baffled:

s.gif
z.gif
y.gif
m.gif
e.gif
c.gif
z.gif
e.gif
k.gif

reklama
Liwus z chłopcami faktycznie jest inaczej,więcej przybierają na początku.Maks już 8700g a nic lekarka nie mówiła żeby mu ograniczyć jedzenie.A też nie wygląda na jakiegoś grubasa,no może buziunie ma bardzo okrąglutką,ale i ja i mąż byliśmy na buzi jak pączki,zresztą ja do tej pory mam pyzy:-)

Ja tez zawsze bylam pyza(waga urodzeniowa 4300:-)) zreszta zostalo mi do dzis wiec Misiak ma po mnie okragle buzulke:tak:

Czytam tak o wagach waszych maluszków i zaczynam się martiwc, bo w ten wtorek byłyśmy na szczepieniu i Olcia wazy 5800, do tej pory byla na 10 centylu, a teraz jest na 3. W ciągu 7 tygodni przybrała zaledwie 800 gram.Pani pediatra powiedziała, że jeśli dalej tak bedzie to musimy badnia porobić. Apetyt ona ma, więc nieweim skąd ta waga. Martwię się ...

Mamusiasynusia, ale 100 gr tygodniowo to nie jest jakoś ekstremalnie mało... może bardziej chodzi o globalnie niską wagę? Florcia przez ostatni miesiąc przytyła prawie 0,5 kg i waży 6400 - z centylami też nisko, gdzieś około 20 jest, ale ważne, że przybiera w sposób równomierny... no i dobre wieści są takie, że wielki łepek w końcu nie przyrasta w gigantycznym tempie, więc przez jakiś czas jeszcze nie będzie czapek od tatusia pożyczać:-D:-D

Ślicznie Dzieciaczki rosną:-):-):-):-)
ja jak czytam o wadze u chłopców to jestem lekko zaniepokojona bo mój Antonio podług reszty Małych Pudzianów to waga piórkowa:zawstydzona/y: teraz może przekroczył magiczną 7, ale do okrąglutkich, sfałdowanych bobasków nie należy:-p

Survivor dzięki za pocieszenie, no własnie u nas to jest nierównomirne - wczesniej było, a teraz mniej tyje, ale mam nadzieje, ze bedzie ok. Będzie z niej taka szczuplutka blond laseczka ;)

reklama
Moja Antosia też drobniutka (6200 ważyła ok. 2tyg. temu) i mieści się w tych dolnych centylach. Pani doktor zaproponowala mi, żebym już zaczęla wprowadzać jarzynki po mału, co robię z niewielkim rezultatem :-( (wszędzie jest ta marchewka tylko nie w brzuszku Małej!!!!):wściekła/y: czyli mamusiasynusia nie jesteś osamotniona w swoich rozterkach :-) Pamiętam, że mój starszaczek w wieku Antosiowej był baaaardzo duuuzi, normalnie pulpeciątko i karmiony wyłącznie na mojej stołówce ;-) Zobaczcie dzieciaczki z jednego brzuszka i tego samego "dłuta" (jak to mój mąż określa :blink:) a jak różne fizycznie:-)

Do góry