reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga i wymiary naszych dzieciaczków :)

Ale przybierają nasi koledzy i koleżanki :-) Super.
My dzisiaj byłyśmy na ważeniu w przychodni. Natalka ma dzisiaj równiutko 4000g. No i za tydzień idziemy znowu żeby sprawdzić tygodniowy przyrost masy bo pani doktor nie podoba się że tylko 400g przybrała w ciągu miesiąca :baffled:

Blaneczka wow! Ty to jesteś pakerek :-D

reklama
My dziś byliśmy na ważeniu i Maksiowi skoczyło 7000g,jak go położyliśmy było minimalnie mniej ale tak się wierzgał na tej wadze że wskoczyło 7000g.
Mierzyłam go sama i wyszło mi ok 64-65cm

Kamu widze, że twój maluszek tez zdrowo rośnie :-) mój Szymuś już chyba 8 kg bedzie miał :-D długi jest na 64 cm, a stópka ma 10 cm :tak: Czasem zjada prawie 200ml w sumie, bo karmie piersią i mlekiem sztucznym, a czasem tylko 90ml. Nie wiem od czego to zależy. Ale jak głodny to musi mieć papu "już", bo jak nie to krzyk w nieboglosy :tak:

Moja mala dzis ważona - 5450 gr.
Następne ważenie 4 listopada jak będziemy szły na szczepienie, wtedy też ją zmierzymy. Ale ciuszki na 62 już są akurat albo trochę przymałe:-)

My dzisiaj byliśmy na szczepieniu więc było też ważanko :-) Adaś waży 6500g , główka 40 cm a brzuszek 43 cm. nie została zmierzona jego długość. Na dniach sama to zrobię :happy2:

my bylismy dzisiaj na szczepieniu,ale malego nie zwazyli niestety:-(Mysle,ze juz ponad 7kg ma,za tydzien sie napewno zwazymy,za to ubranka juz mu na 68 cm kupuje i sa dobre.

reklama
A my w strefie chudziaków nadal: po dzisiejszym ważeniu, 5300 gr, czyli niecałe 700 gr przyboru od zeszłomiesięcznego bilansu, z czego większość poszła chyba w głowę, bo łeb jak sklep rośnie 2 cm miesięcznie...to jeszcze nie problem, ale Florcia ma brać więcej witaminy D, jeśli nie chcemy, żeby za parę lat leciała z berecikiem po kartofle:-p

Do góry