reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga dzieciątek

No to moja Nati nosi teraz rozmiar 92. A co do "futryny pamięci" to też mamy, co jakiś czas ją dostawiam, ale teraz nie wiem ile ma już dawno nie mierzyłyśmy. A waga pewnie teraz spadła po tej chorobie.

reklama
Chlip..Misia dzis wazona..8700 czyli nieustannie ponizej 3 centyla..a wzrost 79 cm - 3 centyl. No ale pediatra spokojna...ja chyba tez...no bo skoro ja mam 152 cm i do czsow ciazy wazylam kolo 43 kg (teraz to inna bajka..hehe) to tez chyba poza siatke wypadam?:sorry:

Fantazja no ni chlipaj kochana....oprocz sietki centylowej sa tez uwarunkowania genetyczne...no jaka ma byc Misia skoro z mamusia taka drobinka-kruszynka?!
Misia jest idealana i nie smutaj,nawet pediatra nie ma zastrzezen....no!nosek do gory!!!!

Aha jak u logopedy?Jakies postepy w mowie?

Amela waga 14.6 kg,wzrost 91.5 cm :)

Jolka przestan kobito:-D:-D:-Dtroche mi sie parsklo slinka na monitor:confused2::-D:-p
...poprostu ma ciezki kosciec...ja tez zawsze mialam wage wyzsza niz moje kolezanki czasem o 10 kg a rozmiar ten sam i ciuchami sie wymienialysmy (bez strechu:-p:rofl2:)

Kotek
tu o nadwadze nikt mi nie mowi ale w Polsce i owszem,a ja to sram.Mala super sie rozwija,madra,piekna,zgrabna(to po mamusi:-))w cale a w cale nie wyglada na grubaska.Wszystkie faudki sie wygladzily:laugh2:

E, ja mam wrażenie, że nie powinno się mówić o nadwadze tylko na podstawie samej wagi - nie biorąc pod uwagę wyglądu i rozwoju dziecka :tak: Mój Chrześniak w wieku 4,5 m-ca ważył 7,5kg (sporo) i był po prostu duży i silny - taka długa żyła. A córka przyjaciółki w tym samym wieku waży tyle samo i ma buzię jak księżyc w pełni (a raczej gruszka - niczym Kalisz ;-)) i zero siły na ruszanie się :dry: Niby dzieci ważą tyle samo, a tylko jedno powinno być odchudzane, co z resztą potwierdzili pediatrzy...

No wlasnie Esik,na wage tez sie sklada masa miesniowa ktora jest ciezsza od tluszczowej.Maks to miesniak poprostu:-):-):-)Amelka tez:confused::-D

Jolka, a Madzia jak zwykle zapatrzona w narzeczonego.;-) Waży może trochę mniej, bo coś ok. 12 kg, ale wzrost z tego co mi się udało w locie sprawdzić to też 82 cm. :-)

reklama
Do góry