reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga dzieciątek

Wiesz co Esiu.Bo ja to kladlam Amelke na podlodzei mierzylam centymetrem od stopek do glowki(nie wiem czy bedziesz wiedziala o co mi chodzi)Do tego punktu na glowce gdzie jest gniazdo.A kuzynka postawila ją pod scianą,wyprostowala ,polozyla ksiazke na glowce,zaznaczyla punkt na scianie i zmierzylysmy.Nio teraz wiem jak to sie robi.po ludzku:-D

reklama
Wiktor wg moich pomiarów to knypek-ok 76 cm!!! ale ubranie na 92 cm wiec podejrzewam, że mam niezbyt dobry pomysł na mierzenie dziecka albo oszukany centymetr hehe. Waga 11 kg

elmaluszku a, czyli ja dobrze mierzę :-) Jeszcze z dzieciństwa pamiętam, że rodzice zawsze mierzyli nas przy futrynie i zaznaczali wyniki mazakiem - Piotruś też już ma "futrynę pamięci" ;-)

Elmaluszku-ja tez tak mierze Mikolaja ,stawiam go przy futrynie nie zawsze wyjdzie bo jemu to tak trudno ustac w jednym miejscy-bo pzreciesz traci swoj drogoceny czas.:-)

Esia-dobre "futyna pamieci":tak::-)

to ja tez mam taka "futryne pamieci" a raczej "sciane pamieci" :-) Moja Ala wazy okolo 12,2-12,3 kg nie mam zbyt dokladnych wynikow bo ustanie w miejscu 15 sekund to za trudne dla mojej niuni. Mierzy okolo 85-86 cm ale tez nie wiem na ile taki pomiar jest dokladny, bo jak juz robaczek stanie pod sciana to chociaz noga musi tupac :no:

A ja się zgapiłam i nie zrobiłam do tej pory "futryny pamięci", jakoś tak wyszło....

Nasze obecne wymiary, bardzo na "oko" to waga ok. 15 kg, wzrost hmmm, ubranka nosimy 98/104, więc raczej malutki nie jest Wojtuś.
Przy swoim kuzynie 1,5 miesiąca starszym, wczoraj jak się spotkali Wojtuś wygląda jak przedszkolak już:szok: o głowę wyższy i szerszy w barach :-D
Naprawdę mam dużo słodkiego ciężaru do dźwigania:tak:;-)

No Agik, Wojtek zawsze duży był.:tak: Pamiętasz jak na wakacjach mój Wujek myślał że on ma już ponad 2 lata?:-D
A Madzia dalej malutka. Nie mam "futryny pamięci" bo mi cholernica ucieka i nie daje rady nic zaznaczyć.:angry: No ale mam teraz taką sztywną miarkę z pracy i jak mi się Ją udaje dopaść to mierząc w locie mi wychodzi że ma jakieś 82-83 cm. Więc może nie jest tak źle.
A co do wagi, to teraz kompletnie nie wiem. Ponad miesiąc temu miała prawie 12 kg, potem 3 dni nie jadła przez tę jelitówkę i czułam na ręku że spadła z wagi, ale teraz zaczyna nadrabiać i je za dwoje.:-D

Ja niestety też gapa i nie mam futryny pamięci:-( Moja Wiktoria też jest wysoka jak Wojtuś, ubranka nosi na 104/110. Ja aż poszukałam swojej książeczki i niestety wzrost mam wpisany dopiero jak skończyłam 4 latka, mierzyłam 105cm, ważyłam 19kg. Ja nie wiem po kim ona taka wielka, ja jestem niska, mój M też nie jest za wysoki. Może po moim tacie albo po teściu:baffled: Ostatnio koleżanki mama myślała, że Wiki ma 3 latka:-D:-D:-D

Moja Zuzka nosi ubranka na 80-86. Tak więc Wiki i Wojtek chyba spooooooro są do przodu. Nie mogę uwierzyć, szok.
Dziś kupiłam Zu kurteczkę w lumpciu na 92 i rękawy dużo za duże. Na jesień, albo na przyszłą wiosnę będzie miała dopiero.
I kurtkę zimową ma na 9-12mies, czyli 80. Całą zimę w niej przelatała i jeszcze dobra.​

reklama
Pełen przekrój rozmiarów mamy ;-) Ale to fajnie - będą się mogli potem wg preferencji wzrostu dobierać :-D
Małgosia jakaś taka mikrusia jest - wciąż nosi rozmiar 62 i dopiero powolutku zaczynamy myśleć o większych rzeczach. Pewnie - jak Piotruś - ruszy z wielkością trochę później :tak:

Do góry