reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga dzieciątek

reklama
We wtorek na szczepieniu Sara ważyła 8505gr i 69cm. Jest już co nosić:-D
Jestem z niej dumna bo udało się zrobić zastrzyk bez większego krzyku. Wprawdzie tata był zaangażowany w grzechotanie ale odniosło to skutek i odwróciło jej uwagę :tak:
Sara jest dość ruchliwym dzieckiem ale turlać i leżeć na brzuszku to ona nie lubi...:-p

Dzagud to nie Magda jest nieproporcjonalna tylko rozmiarówka kijowa:baffled: u nas króluje 74/80 (choć kilka ciuszków na 68 i jeden pajacyk na 62 jeszcze da się założyć).

hejka bylysmy na ostatnim usg bioderek,biodra dobrze wyksztalcoene,juz nie trzeba wiecej

martwi mnie tylko to ze Julciak za malo przybiera,przez 2 miesiące 700,pediatra dala nam skierowanie na morfologie i mocz do kontroli,i pytala jak julciak w domu czy jest ruchliwa,u nas ruchliwa to malo powiedziane i pewnie stad to bo calą energie wytraca na kopanie:tak:,mam nadzieje ze te wyniki dobrze wyjdą

Dorotka
wydaje mi się że te 350g miesiecznie to w dolnej granicy normy.

A Zosia w ciągu niecalego tygodnia spadła już 160g :-:)-:)-(

efilo to może nie waż jej tak często, nie zauważysz kilkudniowych spadków, tylko ogólny przyrost
dorotko, trzymam kciuki, żeby to było tylko przez ruchliwość Julci:tak:
a swoją drogą to mogę wam podrzucić troszkę z kilogramów Miśka;-)

Ojej, efilo, to brzmi groźnie:szok: Ale trzymamy kciuki ze Staśkiem,nie będzie tak źle!:tak::tak:
My już ciuszki na 80,a co do wagi to nawet nie wiem bo już dawno nie ważyliśmy...Przed Świętami było prawie 8,5 kg. Swoją drogą to jak to jest - następne szczepienie w czerwcu dopiero, wcześniej żadnej wizyty nie mamy wyznaczonej... przez te miesiące już nie muszę kontrolować wagi i wzrostu czy tylko jak się coś dzieje czy co? Staś na razie zdrowy jak koń...

reklama
Efilku, a co z Zosią? Przestała jeść? Kurczę, może to jakiś naturalny ubytek dla dzieci w tym wieku? Tym bardziej że Zosia już taka ruchliwa. Trzymam kciuki za malutką.

Dorotka a jak było z sądowaniem oczka?

Do góry