reklama
Ważymy Franka co tydzień. Tydzień temu było -20g, i się za bardzo nie przejełąm, bo chudzinka to on nie jest, ale wczoraj -40g i jestem już przerażona :-(
ja dlatego waże Staśka tylko u lekarza, mniej więcej co 6 tygodni, żeby sie nie stresować kolejną rzeczą - chociaż jak Was czytam to ja jestem raczej z tych mniej stresujących się mam.
Isztar, ja bym się nie przejmowała tym spadkiem wagi. Idą mu ząbki, może dlatego mniej je, jest bardziej aktywny = spala więcej energii, itd.
Ja się trzyma tego co mówi moja pediatra: póki dziecko ma apetyt i nie gorączkuje, to nic poważnego mu nie jest
Kotek07
mamy czerwcowe 2007
Isztar a co na to lekarz? A jaki Franio ma apetyt tak jak zwykle? Może to faktycznie wina ząbków?
E
efilo
Gość
Iszatr moje zdanie zna ale napisze je tutaj.
Moja lekarka twierdzi że najwazniejszym wskaźnikiem dobrego stanu zdrowia dziecka jest prawidlowe przybieranie na wadze. W tej chwili jak maluszki juz tak nie 'tyją' to 'prawidlowe' to wlasciwie jest 'jakiekolwiek'. Pytalam jak malo musi przybrac żeby zaczac sie martwic i dostalam odpowiedz, że jezeli nie stoi z waga albo sie nie cofa to nie ma sie czym przejmowac.
Uwazam że jedzienie i qpowanie nie jest w stanie aż tak wpłynąć na wagę - zwłaszcza dwa razy.
Ja bym poradziła się pediatry.
Moja lekarka twierdzi że najwazniejszym wskaźnikiem dobrego stanu zdrowia dziecka jest prawidlowe przybieranie na wadze. W tej chwili jak maluszki juz tak nie 'tyją' to 'prawidlowe' to wlasciwie jest 'jakiekolwiek'. Pytalam jak malo musi przybrac żeby zaczac sie martwic i dostalam odpowiedz, że jezeli nie stoi z waga albo sie nie cofa to nie ma sie czym przejmowac.
Uwazam że jedzienie i qpowanie nie jest w stanie aż tak wpłynąć na wagę - zwłaszcza dwa razy.
Ja bym poradziła się pediatry.
Dzięki dziewczyny za troskę. Ważymy go zawsze o tej samej porze tj. przed kąpielą na głodnego. Nie miał rozwolnienia, ani innych sensacji. Je normalnie. Rzeczywiście stał się ostatnio bardzo ruchliwy, ale chyba nie powinien czerpać energii z własnego organizmu W poniedziałek idę do pediatry, więc dam Wam znać. Ale jutro wieczorkiem kontrolnie go zważę.
Kotek07
mamy czerwcowe 2007
Iszatr a na jakiej wadze wazycie? Może to z wagą coś nie tak?
reklama
Ważymy na wadze elektronicznej, tej samej od urodzenia. Jak dotąd zawsze było dokładnie tyle samo czyli 150g/tydzień do przodu.Iszatr a na jakiej wadze wazycie? Może to z wagą coś nie tak?