reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga dzieciątek

Siwucha czytałam gdzieś ostatnio, że właśnie teraz kiedy dzieciaczki mają 3 m-ce obwód głowki i brzuszka zrównują się. (wcześniej główka była większa). Czyli wymiary Szymonka są ok. :tak:

Czarek też ma 40 cm w obwodzie główki, 64cm wzrostu.

reklama
Moja niunia dzis wazyla 6,36 kg :-) Przytyla wiec jakies 660 gram w 25 dni (185 gram tygodniowo). Ciekawe czy w Polsce ta tendencja sie utrzyma :-)

z tego co wyliczyłam to Jasminka teraz co dwa tygodnie przybiera ok. 600g:szok: wciągu miesiąca przybrała 1150g:-)jak sie urodziła to miała 3800g i 54cma teraz 8500g i 73cm:tak: jutro idziemy znów na ważenie, wiec dokładnie dowiem się ile przybiera w tydzień:rolleyes::rolleyes:

... teraz kiedy dzieciaczki mają 3 m-ce obwód głowki i brzuszka zrównują się. (wcześniej główka była większa)..

hmm, mój Szymek jak się urodził miał tyle samo w obwodzie główki co w obwodzie klatki piersiowej tj. 35 cm :tak: a teraz w sumie niewiem, jak sie obudzi to aż mu zmierze :-)

Chyba Piotruś będzie kruszynką...
Po dzisiejszym badaniu okazało się, że zmalał o 0,5 cm :szok: (buehehe - strasznie mi się podoba takie mierzenie...) ale przytył tylko 400g w ciągu 3 tygodni (waży 5900). To niewiele.

Esiu czy ja wiem czy malo? To okolo130 na tydzien...mysle ze super,ale wiem z doswiadczenia :) ze ile by malec nie przytyl dla mamy i tak za malo hehe.Ja bym sie cieszyla tak z 400 no... 300 na tydzien hahaaha

Olla ja jakaś nietypowa jestem, bo wystarczy mi, że Piotruś będzie wagowo koło 50 centyla ;-) No a ten wynik niepokoi mnie także z powodu tej chol...nej qpy - bo to średnio dobry znak :baffled:
No nic. Zobaczymy co wyjdzie w posiewie i morfologii.

Esia nic się nie martw bo to bardzo ładny wynik - Czarek waży tyle samo a przybiera ostatnio mniej niż 100g na tydzień i to jest w normie.

Esiu Michał ważył dzisiaj 5700 i lekarka powiedziała, że jest ok. Jak dla mnie to trochę mało. w zasadzie ze wszystkim jest na 10 centylu (wzrost, waga, obwód główki)
pewnie już pisałyście ale jaka jest norma?

reklama
Do góry