reklama
izka01
mamy czerwcowe 2007 Zadomowiona(y)
Jolka- no jasne ze zaden wstyd, kazde dziecko jest inne...moja wczoraj wazyla 5960 przy 60 cm ale nie martwie sie ze mam "tlusta amerykanke" w domciu, takie ma tempo rozwoju i przemiane materii ze duzo je i duzo wydala i juz. Moj maz wpadl na szalony pomysl, zeby ja troche odchudzic ale go przegonilam. I Twoj niuniek tez je po swojemu ;-)
Czarek dziś u pediatry 5660g. Pediatra mówi że wszystko ok. ale mnie martwi że przez ostatnie 2 tygodnie przybrał tylko 100g . :sick:Czy u was też trochę zwolniły tygodniowe przyrosty dzieciaczków?
Szopka też się tym zamartwiałam - Zuzia też zaczęła mniej przybierać, ok.150 g na 2 tyg.
Skonsultowałam to u dwóch pediatrów - i okazało się, że to zupełnie naturalne.
Jeden z nich pokazał mi Zuzi wagę vs długość na somatogramie i mieściła się dokładnie w środku wartości dla swojego wieku.
Czyli nie jest ani za gruba ani za chuda. Lekarz powiedział : "wymiary deału" :-)
Kotek07
mamy czerwcowe 2007
Czarek dziś u pediatry 5660g. Pediatra mówi że wszystko ok. ale mnie martwi że przez ostatnie 2 tygodnie przybrał tylko 100g . :sick:Czy u was też trochę zwolniły tygodniowe przyrosty dzieciaczków?
Szopka to zupełnie normalne. Moja niunia przez ostatnie 2 tygodnie przybrała 300 gram wczesniej tyle przybierała w tydzień. Pediatra powiedziała że teraz już zwolni tempo i tyle własnie tygodniowo będzie przybierała. Szkoda bo fajnie jest patrzeć jak malenstwo tak szybciutko rośnie w oczach.
izka01
mamy czerwcowe 2007 Zadomowiona(y)
Blanes-to moja jest jeszcze lepsza bo na 90 centylu :-) A wzrost na 75, tylko glowke ma "idealna" i w 50 :-)
reklama
Izka jakaś koszykarka może ci rośnie? W dodatku wygadana.. :-)
To ważenie i mierzenie u pediatry wydaje mi się jakieś podejrzane, bo co wizyta to inny gabinet i waga, a pediatra na wizycie w 6 tygodniu tak zmierzyła Czarka główkę że wyszło jej mniej o 1 cm niż po urodzeniu i Czarek był poza siatką centylową, podczas gdy mój pomiar pokazał 6 cm więcej, teraz na domowej wadze też jest ciut więcej...
To ważenie i mierzenie u pediatry wydaje mi się jakieś podejrzane, bo co wizyta to inny gabinet i waga, a pediatra na wizycie w 6 tygodniu tak zmierzyła Czarka główkę że wyszło jej mniej o 1 cm niż po urodzeniu i Czarek był poza siatką centylową, podczas gdy mój pomiar pokazał 6 cm więcej, teraz na domowej wadze też jest ciut więcej...