Jetkaa
Fanka BB :)
Każda pielęgniarka zakłada sonde więc Ci nie będa robić problemuCzyli pewnie zwykła pielęgniarka do której mam zapisane dziecko w przychodni POZ też założy sondę.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Każda pielęgniarka zakłada sonde więc Ci nie będa robić problemuCzyli pewnie zwykła pielęgniarka do której mam zapisane dziecko w przychodni POZ też założy sondę.
Już dwa razy nakarmilam ja sonda i podałam leki przez sondę, łatwizna i rzeczywiście wygoda a dziecko się nie męczy, dziś Wigilia, a To co przeżyliśmy wczoraj bo już po północy jest to było najgorsze doświadczenie w moim życiu, powiedziałam sobie że już chyba więcej nigdy w życiu się nie pomodlę.Boje się co przyniesie przyszłość wiem że mam głupie myślenie na zapas, boję się że maz będzie w końcu musiał odejść z pracy, boję się ja nigdy nie pójdę do pracy, boje się że młoda tu będzie siedziała aż do operacji a moje dzieci o mnie zapomną i mnie nie poznaja i będą wolały babcie jak już wrócimy do domu, boję się wielu rzeczy, życie stało się słodko gorzkim kawałkiem czekolady po którego zjedzeniu boli brzuch i zbiera się na wymioty. Maz się że mną cały czas kloci przez telefon o moją rodzinę, a ja się po prostu boję jutra, boję się że mała zachoruje na wiele innych chorób, że nie wyjdę z nią że szpitala i z poradni.
Kochana sproboj załatwić skierowanie do poradni żywienia (z sonda musza ci wystawić) wtedy przyjeżdża do was pielęgniarka i lekarka, pomagają wymieniać sondę, dostajesz strzykawki, sondy, gaziki iA kto Wam potem wymieniał sondę, jak wygląda sprawa z refundacja i gdzie kupowaliscie wszystkie akcesoria i co Wam było dokładnie potrzebne w domu. Mnie jak powiedzieli że jej założą sonde to się poryczalam i nawet pielęgniarka mi powiedziała żebym nie płakała.