reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wada Serca Zespół Downa u Plodu

Dokładnie, podejrzenie wady serca wyszło dopiero w 20 tygodniu a zespół Downa w 27 bo miałam późno aminopunkcje bo wcześniej wszystko było dobrze, także niestety ale błędna diagnoza lekarza spowodowała że jestem w takiej sytuacji..
Jak wada serca była u Pani dziecka rozpoznana w prenatalnych? Czy tylko wada czy inne markery też np. przezierności nie były w normie?

reklama
Hej. Kochana karmienie przez sondę jest proste sonda jest w żołądku. Podajesz z strzykawki dana ilość mleka do Sondy karmienie trwa max minutę. Po każdej podaży mleka musisz ją wypłakać podając wode również do sondy. Co 6tyg sondę wymienia się. Ale to robi pielęgniarka. Dobrze by było jak byś rozgladnela się za jakimś hospicjum domowym oni Ci pomogą

Sonda to pikus. Mówiłaś o cewniku i karmieniu pozajelitowym.. Jeżeli będzie miała mała cewnik broviac a karmiona będzie kroplówką hiperalimentacyjna. To już będzie ciężej.
Chyba że będzie ładnie przysfajac pokram to będzie super jak skończy się tylko na sondzie ;) z tego można szybko zejść.
Mój synek miał wiotkosc krtani i ciężko było go Intubowac.. Ta wiotkosc uniemożliwila nam normalne karmienie.
Siedziałam dużo czasu z dziecmi z ZD w prokPcimiu jeżeli masz jakies pytania pisz śmiało.

A macie stomie? Jej julitka pracują?
Witam , jest Pani jeszcze na grupie ?
Chciałam dowiedzieć się z tą wiotkością krtani ? Czy synek wyrósł, czy potrzeba była chirurgiczna kto Pani to zdiagnozował i czy synek ma coś z serduszkiem ???

Pozdrowiam

Witam , jest Pani jeszcze na grupie ?
Chciałam dowiedzieć się z tą wiotkością krtani ? Czy synek wyrósł, czy potrzeba była chirurgiczna kto Pani to zdiagnozował i czy synek ma coś z serduszkiem ???

Pozdrowiam
Witam, u nas synek był chory... Ale to ok 9 chorób miał.. zmarł 25 lipca 2019r.. Syn miał wszystko chore.. płuca, serce ,mozg.. itp.. nie ma co porównywać chorób dzieci bo każdy przechodzi inaczej ..zdiagnozowali przy intubacji.. Ale już wcześniej podejrzewali bo nie miał odruchu ssania itp

Do góry