reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wada Serca Zespół Downa u Plodu

reklama
Właśnie ja się strasznie boję przez to że już się przejechałam na lekarzach w szpitalu i nie wiem czy jeszcze nie poczekać rok z tym okiem...byłam u malej,.dobrze wygląda,.ma jeszcze wąsy z tlenem bodajże 40 procent, saturacje ma po ponad 90, jest karmiona przez sondę po 50 ml, ładnie patrzy na oczka.
Ciesze się że mogłaś zobaczyć malutką i tak dobrze sobie radzi, jesteście bardzo dzielnie, oby teraz już z górki:)

Właśnie ja się strasznie boję przez to że już się przejechałam na lekarzach w szpitalu i nie wiem czy jeszcze nie poczekać rok z tym okiem...byłam u malej,.dobrze wygląda,.ma jeszcze wąsy z tlenem bodajże 40 procent, saturacje ma po ponad 90, jest karmiona przez sondę po 50 ml, ładnie patrzy na oczka.
To dobrze, ze jest kontakt wzrokowy. Jeszcze chwila i będzie w domku 🙂

Aż mi się buzia usmiechnela

Po tej operacji saturacje ma naprawdę bardzo dobre. Może obejdzie się bez tlenu i sondy w domu. Także naprawdę bardzo dobrze to wszystko wygląda 😘😘
A Ty jak się czujesz? Jak z mężem?

Covidowe polskie realia, żeby wejść do małej muszę mieć wymaz, wizyty trwają tylko 15 minut, wymaz mogę zrobić tylko prywatnie bo jeśli zrobię na NFZ to od razu dostanę kwarantanne bo skierowanie może dostać tylko osoba z objawami i oni od razu nakładaja kwarantanne, test jest ważny tylko siedem dni, a prywatnie kosztuje uwaga 400 zł,więc chyba poczekam bo może za tydzień mała pójdzie na inny oddział wtedy zrobią mi test za free, okropne to jest, ale 400 zł to sa 4 godziny rehabilitacji dla malej jak już wyjdzie a teraz jakbym pojechała to może i tak spać jak u niej będę...więc chyba poczekam...

Covidowe polskie realia, żeby wejść do małej muszę mieć wymaz, wizyty trwają tylko 15 minut, wymaz mogę zrobić tylko prywatnie bo jeśli zrobię na NFZ to od razu dostanę kwarantanne bo skierowanie może dostać tylko osoba z objawami i oni od razu nakładaja kwarantanne, test jest ważny tylko siedem dni, a prywatnie kosztuje uwaga 400 zł,więc chyba poczekam bo może za tydzień mała pójdzie na inny oddział wtedy zrobią mi test za free, okropne to jest, ale 400 zł to sa 4 godziny rehabilitacji dla malej jak już wyjdzie a teraz jakbym pojechała to może i tak spać jak u niej będę...więc chyba poczekam...
brak słów... Zawsze jak robią test komuś, to jest nałożona kwarantanna ? nawet jeżeli profilaktycznie przed przyjęciem do szpitala ?
Albo odwiedziny, albo rehabilitacja, absurd goni absurd 🤦‍♀️

To jest niedorzeczne żeby "płacić" za odwiedziny własnego dziecka, bo inaczej tego się nie da nazwać. Mam nadzieję że szybko malutka stamtąd wyjdzie.

Tylko jak robisz z ośrodka zdrowia test przed przyjęciem do szpitala na oddział robi Ci już szpital za darmo a jak chcesz odwiedziny to sama musisz zorganizować właśnie jedynie prywatnie.

reklama
A jak robisz z ośrodka zdrowia test od lekarza że skierowania to auto nakładają kwarantanne bo oni na testy kieruja tylko osoby z objawami, niby mnie by też zrobili na fundusz jak mówiłam że chce do dziecka ale muszą nałożyć kwarantanne.

Do góry