reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W staniku czy bez?

Ja po porodzie spałam w staniku i z w kładkami. A jak się czasem przesunęły to omatko, rano cała pościel mokra :crazy: Także u nas to był wręcz przymus.

reklama
ja karmiłam piersią to nie było wyjścia, trzeba było spać w staniku, męczyłam się jak nie wiem :) A tak to śpię bez bo wygodniej :)

No niestety uroki połogu... też spałam w staniku choć bardzo mi to przeszkadzało. Nie wyobrażam sobie jednak inaczej karmiąc piersią.

Zawsze spałam bez biustonosza ze względu na wygodę i komfort, jedna podczas karmienia piersią, byłam zmuszona używać stanika także w nocy, ze względu na sączący się pokarm i konieczność zakładania wkładek laktacyjnych. Nie wspominam tego okresu optymistycznie, ponieważ ani to wygodne spać z "podpaskami" na piersiach, ani super atrakcyjne dla mojego męża. :p Ale czego się nie robi dla zdrowia własnego maleństwa. ;)

Jesli stanik jest dobrze dobrany, to spi sie w nim swietnie. Niestety niewiele kobiet potrawi dobrze dobrac biustonosz. Uslugi brafiterskie w Polsce w wiekszosci sa na nbardzo niskim, zeby nie powiedziec nie istniejacym poziomie.
Sama kiedys myslalam, ze spanie w staniku musi byc katorga. Bol piersi przed i podczas menstruacji zmusil mnie do spania w biustonoszu. Znalazlam wygodny, dobrze dopasowany i poszlam w takim spac. To juz jakies trzy lata minely. Spi mi sie super wygodnie, a i biust ma cudny ksztalt - zdecydowanie sie poprawil w stosunku do tego, co bylo w erze przedstanikowej :tak: (chos i wtedy bylo calkiem niezle lol)

reklama
Nie wyobrażam sobie spać w staniku. Mam dobrze dobrany biustonosz na dzień, ale zazwyczaj pierwsze co robię jak wracam to go zdejmuję (ale nie zawsze, mam dosyć duży biust i czasami wygodniej w nim siedzieć nawet w domu).

Do góry